Myaleshia抄襲事件懶人包

1001 回覆
1015 Like 11 Dislike
應該係VVIP
屌兩個臭閪店主上次仲係客面前屌鳩其他新brand logo抄佢地用手寫英文style
我個時已經樣俾佢哋

跟住佢有件jumpsuit好肉酸,無啦啦加左條lace係心口
我朋友問買唔買,我直接話條lace好娘唔好買
店主黑左面
跟住趁我試衫個時係咁同我朋友講話
係佢親自設計條lace, 佢覺得lace 係成條jumpsuit 最靚個part,話我朋友好襯條lace
我一出fitting 佢即刻無講扯開其他
跟住埋單我朋友話唔要jumpsuit個時,佢睥住我

本身我有三件都想買
見佢咁閪
我全部話唔要
之後見到佢有件tshirt抄ripndip 賣600
我已經即刻blacklist左間嘢

我都奇怪點解佢哋有啲design真係好靚,但係有啲咁柒
我諗柒個啲應該真係親自設計,靚個啲就抄返嚟
臭閪格個心唔靚設計出黎啲野點會靚
係呀可能淨係設計條lace
聽朋友講果陣佢係上ripndip睇人個設計
真心唔知求指教
呢個post資訊係ig絲打好有心整理出黎
見到好多款SHEIN都有 當然都有款式係抄上抄 (某牌子出先-> SHEIN 出 ->Aleshia出)
如果係同一間廠入 唔計抄襲 aleshia咪mark up好多?
你一講完人地個舊logo, 人地即刻del咗lu
又delete左4個Post 啦ig
del你老味咩
又要抄又要驚
有冇相睇
Ripndip tee同柒lace jumpsuit
Push
本人自問由當初呢兩條八婆喺堅尼地城開始幫襯,已經做埋vvip, 而家見到佢地不斷抄襲外國品牌,覺得十分失望,以後都唔會再幫襯佢地!shame on u two, connie ma & rebecca lam!

logo係抄好正常
Del乜野mon緊po呀?臭閪
依度全部cap哂圖有哂證據
你唔好諗住del左就當無事發生喎賤婦
好失望
佢地小紅書呢排做得多左野
雖然大陸app仆街
希望大家去comment防止其他人受騙
用完就刪app!
myaleshia 抄襲
好慘
俾佢坤唔少
絲打以後買嘢要小心
仲要話自己香港原創品牌
賣翻上大陸
呢兩條八婆影衰曬香港個朵
gogogogogo
唔好齋up
好啱
點解可以抄完仲扮自己設計去呃我哋
推到佢執
呢條女
上年Xmas 去上環試裙買過一次,成班女人喺度圍住gossip把老牛聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞