[推到完場] 全職媽媽放大假 星期一至五22:00(3)

1001 回覆
54 Like 5 Dislike
教細路最大兩個規矩
唔可以傷害人地
唔可以傷害自己
一定要好firm同要有界線
可愛得意並唔可以凌駕於規矩之上

Elva果2件直頭係完美
可愛有禮貌有家教

真係好乖
ELVA叫哥哥哄番妹妹真係會哄, 又會講辛苦你喇ELVA姐姐
妹妹又會主動問ELVA使唔使幫手搣菜

BTW, ELVA都係完美
好想同christy lai瘋狂做愛
d細路就正啦
教細路最大兩個規矩
唔可以傷害人地
唔可以傷害自己
一定要好firm同要有界線
可愛得意並唔可以凌駕於規矩之上

Elva果2件直頭係完美
可愛有禮貌有家教

大家都係兩歲
睇得出係教法問題啦

Jeana fb有段片係係臨別互送禮物,峰峰係咁打Jeana
雖然我都覺得Jenna mk同hea湊,但峰峰真係超曳

agger 真係唔可以咁寵佢 雖然峰峰好得意 唔可以成日比佢講no

佢令我諗起一句我好耐冇聽過人講嘅俗語
有爺生無乸教
btw 完全唔覺佢得意

Agger
啲咁曳嘅小朋友真係唔知有邊忽得意

第一集揀保姆已經見個峰峰打老豆
有動物公仔又打,人地魚缸啲魚又打
有暴力傾向既小朋友真係要教

同佢講道理話打人唔岩、啲魚會痛、會唔開心會喊,佢唔會知,真係要老豆老母狠心用同樣方式打返佢一次(再大力多少少)佢先會明白打人會痛,下次再係咁就問返個小朋友:「記唔記得你上次打我我點打返你,痛唔痛,係咪會唔開心,覺得爸爸/媽媽好頑皮?定係你想我打多你一次?你唔鍾意咁我都唔鍾意,更何況你打爸爸媽媽以外既人,人地人品唔好嬲起上黎會打到你好痛好痛!快啲講對唔住,以後唔好再咁做,明白未?」

呀唔記得,仲有篤細佬眼,真係痴線 有啲懷疑佢老母知唔知道個仔有亞氏保加

之前係jeana fb 送禮物段片 峰峰曳到呢。。完全係失控。 有人留言一個小朋友唔會冇啦啦咁憎同打一個人,話一定係jeana 對佢唔好。其實咁多工作人員係到睇住,對佢衰極有限啦,唔打佢算係咁!佢唔鐘意jeana都唔難理解,成日叫佢起身,迫佢食野,返學。對住個咁曳既小朋友,我唔單至hea湊 唔L想理佢添!

啱呀 Jeana係咁俾佢hurt 真係灰咗先好似hea咁 同講真佢又真係無乜經驗嘛 唔識同手腳亂都正常
本身對Jeana無乜好感 但係見到佢俾個細路虐到灰曬咁真係好慘
Btw唔記得邊個老母扮"日本妹"係街影相真係睇到眼都凸 個攝影師都暗串佢唔知醜
岩岩睇晒最新5集
Oscar發脾4唔肯去annual dinner個到真係睇到我把幾火
人生有幾多機會可以去明星annual dinner呀!!幾多人想去都冇得去!!
岩岩睇晒最新5集
Oscar發脾4唔肯去annual dinner個到真係睇到我把幾火
人生有幾多機會可以去明星annual dinner呀!!幾多人想去都冇得去!!

最後去到又扭要同柏豪影相 Christy 一早同佢講有柏豪應該好快就範
岩岩睇晒最新5集

最後去到又扭要同柏豪影相 Christy 一早同佢講有柏豪應該好快就範

只可惜影唔到陳瀅 (我懷疑vitv D後製見佢係大台人,就算影到都剪走佢 )
但又唔見有angela
INEZ好撚正
岩岩睇晒最新5集

只可惜影唔到陳瀅 (我懷疑vitv D後製見佢係大台人,就算影到都剪走佢 )
但又唔見有angela

欣宜咪又係咁播
完左全職媽媽之後做乜?
Btw唔記得邊個老母扮"日本妹"係街影相真係睇到眼都凸 個攝影師都暗串佢唔知醜

rainbow 姨姨
完左全職媽媽之後做乜?

https://youtu.be/NYgEDROPiwA
無左蚊蚊
睇完呢套野先覺得人地話三歲定八十真係無錯,因為呢啲全部係家教做成。
Rainbow 兩個小朋友嘅教法,令到佢哋兩個行為性格又乖又勇敢,跌咗個水桶落水哥哥唔係即刻搵老豆,而係有困難自己解決,呢樣野阿妹會自己潛移默化學習,將來兩個細路發展唔會差得去邊。

Kit嗰兩個都好叻,媽媽訓練到都哋自立,雖然阿妹成日喊,但佢知道自己應該要做啲咩,所以會一路喊一路做曬自己野,好似刷牙同食早餐,完全唔洗假手於人

Cobol果嗰 屋企唔教佢尊重人,唔教佢禮貌,將來只會越來越目中無人。今日唔鐘意就用手推開你、大大聲no,將來大個阿爸阿媽做嘅野唔合佢心意咪打柒你囉。返學鐘意唔返就唔返,咁點培養責任感同紀律?肯定佢地成家由細將個仔捧到上天,搞到而家變成個小霸王。
睇完呢套野先覺得人地話三歲定八十真係無錯,因為呢啲全部係家教做成。
Rainbow 兩個小朋友嘅教法,令到佢哋兩個行為性格又乖又勇敢,跌咗個水桶落水哥哥唔係即刻搵老豆,而係有困難自己解決,呢樣野阿妹會自己潛移默化學習,將來兩個細路發展唔會差得去邊。

Kit嗰兩個都好叻,媽媽訓練到都哋自立,雖然阿妹成日喊,但佢知道自己應該要做啲咩,所以會一路喊一路做曬自己野,好似刷牙同食早餐,完全唔洗假手於人

Cobol果嗰 屋企唔教佢尊重人,唔教佢禮貌,將來只會越來越目中無人。今日唔鐘意就用手推開你、大大聲no,將來大個阿爸阿媽做嘅野唔合佢心意咪打柒你囉。返學鐘意唔返就唔返,咁點培養責任感同紀律?肯定佢地成家由細將個仔捧到上天,搞到而家變成個小霸王。

rainbow個家真係教得好好
峰峰成日話唔中意jeana又成日話no 就算知道佢細個唔識咁多啫 都hurt架睇得出jeana

仲有峰峰老母對Jeana真係mean咗啲 人地真係唔舒服就起晒鋼咁怪Jeana 好似真係你做老細俾錢人同你湊仔咁

峰峰唔中意就推人(我都明白佢唔係有心打人) 正常真係要教佢點有禮貌啲咁表達自己 jeana已經好識做人 知道人地個仔點教人地嘅事而無出聲話峰峰 依個係真人show Jeana係鏡頭獨白面前講翻自己對於現實出現依個情況佢嘅做法啫 峰峰老母仲要話人 無諗過係自己無教好

Jeana fb有段片係係臨別互送禮物,峰峰係咁打Jeana
雖然我都覺得Jenna mk同hea湊,但峰峰真係超曳

agger 真係唔可以咁寵佢 雖然峰峰好得意 唔可以成日比佢講no

佢令我諗起一句我好耐冇聽過人講嘅俗語
有爺生無乸教
btw 完全唔覺佢得意

Agger
啲咁曳嘅小朋友真係唔知有邊忽得意

第一集揀保姆已經見個峰峰打老豆
有動物公仔又打,人地魚缸啲魚又打
有暴力傾向既小朋友真係要教

同佢講道理話打人唔岩、啲魚會痛、會唔開心會喊,佢唔會知,真係要老豆老母狠心用同樣方式打返佢一次(再大力多少少)佢先會明白打人會痛,下次再係咁就問返個小朋友:「記唔記得你上次打我我點打返你,痛唔痛,係咪會唔開心,覺得爸爸/媽媽好頑皮?定係你想我打多你一次?你唔鍾意咁我都唔鍾意,更何況你打爸爸媽媽以外既人,人地人品唔好嬲起上黎會打到你好痛好痛!快啲講對唔住,以後唔好再咁做,明白未?」

呀唔記得,仲有篤細佬眼,真係痴線 有啲懷疑佢老母知唔知道個仔有亞氏保加

海之子同佢老婆會不斷檢討同改進教仔既方法 好父母
例如佢話試過惡同打大仔 但發覺有反效果即刻就停止同轉方法

係,Joan嗰四個其實都乖,起碼你見倒佢哋係對人有禮貌。Inez同Christy 話未食飯,三個細路都願意同佢地分享飯盒,阿哥又會照顧同就細佬妹。佢哋成日扭計,係阿爸阿媽比得太少同佢地獨處嘅時間。而家Joan都會為仔女創造獨處時間,父母會檢討真係好重要。cobol完全無囉....

係,Joan嗰四個其實都乖,起碼你見倒佢哋係對人有禮貌。Inez同Christy 話未食飯,三個細路都願意同佢地分享飯盒,阿哥又會照顧同就細佬妹。佢哋成日扭計,係阿爸阿媽比得太少同佢地獨處嘅時間。而家Joan都會為仔女創造獨處時間,父母會檢討真係好重要。cobol完全無囉....

Cobol都係想做星媽啫
幫個仔開晒ig咁
最緊要個仔接到job啦,其他野唔重要
好鐘意睇elva同海之子一家呀 好溫馨 兩兄妹又乖 千千又得意
christy佢地睇落好似逼緊四兄妹咁 但其實咪又係佢地爸媽比咁大壓力佢地 佢地先要逼果四兄妹啫 我都鄧果四兄妹慘 完完全全無左個童年咁 放學踢多陣波都要比人罵都痴q線嘅

同埋真係當正佢地係呀四咁好差呀

Cobol都係想做星媽啫
幫個仔開晒ig咁
最緊要個仔接到job啦,其他野唔重要

COBOL個樣好撚8婆柯
仲要感覺到醫生嗰兩個小朋友係乖得嚟都開心嘅,尤其哥哥,成日笑笑口 唔係嗰啲被迫聽話嘅細路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞