[推到完場] 全職媽媽放大假 星期一至五22:00(3)

1001 回覆
54 Like 5 Dislike
睇完呢套野先覺得人地話三歲定八十真係無錯,因為呢啲全部係家教做成。
Rainbow 兩個小朋友嘅教法,令到佢哋兩個行為性格又乖又勇敢,跌咗個水桶落水哥哥唔係即刻搵老豆,而係有困難自己解決,呢樣野阿妹會自己潛移默化學習,將來兩個細路發展唔會差得去邊。

Kit嗰兩個都好叻,媽媽訓練到都哋自立,雖然阿妹成日喊,但佢知道自己應該要做啲咩,所以會一路喊一路做曬自己野,好似刷牙同食早餐,完全唔洗假手於人

Cobol果嗰 屋企唔教佢尊重人,唔教佢禮貌,將來只會越來越目中無人。今日唔鐘意就用手推開你、大大聲no,將來大個阿爸阿媽做嘅野唔合佢心意咪打柒你囉。返學鐘意唔返就唔返,咁點培養責任感同紀律?肯定佢地成家由細將個仔捧到上天,搞到而家變成個小霸王。

rainbow個家真係教得好好

醫生基因

係海之子

啲tag #可愛有禮的峰峰
係咪專登串我地
有無峰峰打jeana條片 條link

啲tag #可愛有禮的峰峰
係咪專登串我地

oscar好似大個左好多
jeana同峰峰係資源錯配、峰峰係坐唔定,好多男仔都係咁,但無禮貌、打人,就係家教問題,老豆老母責無旁貸。jeana一開始話要進入小朋友世界,但佢完全唔識,好似畀啲貼紙峰峰玩,真係進入佢世界嘅話就應該同佢一齊玩,佢淨係狂chur,係咁問人鍾唔鍾意姐姐 男朋友都嫌你煩啦,何況小朋友!反而睇蘇麗姍同峰峰畫畫時,係會關注眼前畫嘅嘢,真係進入小朋友嘅世界,所以峰峰肯坐喺度畫咁耐

btw初初覺得蘇麗姍cool cool地,但佢反而係最識同小朋友玩嗰個,講嗰啲「我個星球有13個月」,小朋友最鍾意聽
https://www.facebook.com/jeanafanspage/videos/1279334842132237/
煎拿臨別果條片
我屌 咁既細路係我個仔一定一巴咁煎巴佢
jeana同峰峰係資源錯配、峰峰係坐唔定,好多男仔都係咁,但無禮貌、打人,就係家教問題,老豆老母責無旁貸。jeana一開始話要進入小朋友世界,但佢完全唔識,好似畀啲貼紙峰峰玩,真係進入佢世界嘅話就應該同佢一齊玩,佢淨係狂chur,係咁問人鍾唔鍾意姐姐 男朋友都嫌你煩啦,何況小朋友!反而睇蘇麗姍同峰峰畫畫時,係會關注眼前畫嘅嘢,真係進入小朋友嘅世界,所以峰峰肯坐喺度畫咁耐

btw初初覺得蘇麗姍cool cool地,但佢反而係最識同小朋友玩嗰個,講嗰啲「我個星球有13個月」,小朋友最鍾意聽

喬喬聽完之後返學攬住佢唔比佢走
驚佢返自己個星球

喬喬聽完之後返學攬住佢唔比佢走
驚佢返自己個星球

喬喬果到真係好唔想走 睇見都心痛
今晚有得睇啦終於
今晚有得睇啦終於

Elva姐姐🤤
不過係最後一個禮拜啦

扮委屈

扮委屈

就係因為老母完全唔識反省,峰峰先會咁性格,我認同小朋友唔見媽媽對住個陌生姐姐會緊張,但點解人哋千千睿睿又咁乖呢,就係睇老豆老母點教囉 根本嗰啲郁下就話唔返學嘅態度,唔關個節目事,平日就係咁縰容個小朋友啦

扮委屈

就係因為老母完全唔識反省,峰峰先會咁性格,我認同小朋友唔見媽媽對住個陌生姐姐會緊張,但點解人哋千千睿睿又咁乖呢,就係睇老豆老母點教囉 根本嗰啲郁下就話唔返學嘅態度,唔關個節目事,平日就係咁縰容個小朋友啦

根本個老豆老母自己管教都有問題啦,仲好意思開個ig ac博同情
佢想開個account 做星媽 做下KOL發下相文就得既
想好似美心妹妹咁咁多廣告諗下好喇 美心妹個陣咁多廣告係因為人地細路女聽教話好合作 唔扭計又做到人要求拍攝得好順利 峰峰自己父母都搞唔掂 仲會聽crew點?

煎娜講左咩大話?
人地媽媽成堆師奶friend 都插爆佢

煎娜講左咩大話?
人地媽媽成堆師奶friend 都插爆佢

請病假
平心而論 由第一集揀左Jeana有預感會hea湊 (無可否認佢個底係花哂) 但睇左幾集佢真係有用心去對個小朋友 你估煮餐飯容易架?仲要煲湯
另外佢真係冇蘇麗珊咁識小朋友心意 但佢都作多返嘗試去哄峰峰e.g 買spiderman衫同公仔 講真如果佢真係峰峰媽咪講到咁hea咁假 仲會漇咁多精神心機去哄咩 求其買外賣填飽個小朋友 再隊個電話比佢睇咪算
除左唔認同佢有時大聲嗌峰峰之外 新手黎講Jeana算幾好架啦

峰峰大家有目共睹係非常活潑 小朋友冇時停都好正常 但出手打人同對人冇禮貌明顯地係家教問題 小朋友本身係白紙 佢一言一行都係受身邊人既影響 未必係佢父母既言行有問題 峰峰可能係其他場合學返黎 但作為父母係有責任教好 並唔係將個仔捧到上天同不負責任地指責其他人
平心而論 由第一集揀左Jeana有預感會hea湊 (無可否認佢個底係花哂) 但睇左幾集佢真係有用心去對個小朋友 你估煮餐飯容易架?仲要煲湯
另外佢真係冇蘇麗珊咁識小朋友心意 但佢都作多返嘗試去哄峰峰e.g 買spiderman衫同公仔 講真如果佢真係峰峰媽咪講到咁hea咁假 仲會漇咁多精神心機去哄咩 求其買外賣填飽個小朋友 再隊個電話比佢睇咪算
除左唔認同佢有時大聲嗌峰峰之外 新手黎講Jeana算幾好架啦

峰峰大家有目共睹係非常活潑 小朋友冇時停都好正常 但出手打人同對人冇禮貌明顯地係家教問題 小朋友本身係白紙 佢一言一行都係受身邊人既影響 未必係佢父母既言行有問題 峰峰可能係其他場合學返黎 但作為父母係有責任教好 並唔係將個仔捧到上天同不負責任地指責其他人

認同 本身唔鐘意jeana
但都睇到佢唔係個老母口中咁hea

之前請假果集
Viu tv都有幫jeana解話
話平時佢去廁所都申報 病真係唔想
如果拍攝期間隊crew見到jeana係hea
我相信唔會剪幾分鐘去解釋

就算jeana真係hea都好
對父母嘅態度都好差 處事都好唔得體
大佬 宜家拍攝節目 你估請工人?
希望佢地可以檢討下自己 教好峰峰啦
Kit無敵
仲有半個鐘就可以見到Elva
峰峰阿媽想個仔做KOL 我係客會搵Rainbow成家都唔搵佢個仔,阿爸阿媽玩得又夠放,細路聽話精靈,拍親子廣告最啱
今集係咪又講老母
Diu oscar串撚到
Diu oscar串撚到

屌那星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞