[推到完場] 全職媽媽放大假 星期一至五22:00(3)

1001 回覆
54 Like 5 Dislike
打人唔岩就緊
但都唔代表佢冇家教
我個姪3歲,平時都好乖(有咩都會讓其他小朋友玩/食先)
但有時候脾氣上黎,佢一樣會掉野/郁手打人
不過佢都唔係發癲咁打,係細細力好似發洩咁
情況同峰峰有d似
所以我明有時小朋友真係未必控制到,未必係冇家教
尤其峰峰拍果陣得兩歲幾

Jeana果邊
峰峰寧願比oscar換片,同elva姐姐坐
都唔願意痴個跟佢7日既姐姐
仲要一聽到峰峰話要同elva坐,係鏡頭面前都閪哂面
佢幕後搞左d咩令峰峰咁憎佢真係當時人先知
其實煎娜有無心機就好易睇到既
沖涼就知,完全無理個bb仔既危險 得果幾個月就浸曬個人落水
仲有一場 拖住峰峰走上走落, 見住佢扯住書包帶黎hold 住峰峰,又唔考慮個小朋友跑唔跑得切 直接chok住佢手黎跑
有一集 ceci搞左個party 講故事,留低左峰峰 ceci都稍有微言
雖然峰峰係曳,但係小朋友內心都知邊個對佢好
打人唔岩就緊
但都唔代表佢冇家教
我個姪3歲,平時都好乖(有咩都會讓其他小朋友玩/食先)
但有時候脾氣上黎,佢一樣會掉野/郁手打人
不過佢都唔係發癲咁打,係細細力好似發洩咁
情況同峰峰有d似
所以我明有時小朋友真係未必控制到,未必係冇家教
尤其峰峰拍果陣得兩歲幾

Jeana果邊
峰峰寧願比oscar換片,同elva姐姐坐
都唔願意痴個跟佢7日既姐姐
仲要一聽到峰峰話要同elva坐,係鏡頭面前都閪哂面
佢幕後搞左d咩令峰峰咁憎佢真係當時人先知

好明顯峰峰唔中意佢
之不過小朋友心智未成熟
諗嘢好自我中心
嬲一個人真係大把原因
eg鬧過自己 有口氣 唔靚 唔夠中意我

Jeana係好疏忽 但峰峰好多都唔知
(忘記黑色背囊 唔陪佢訓 )
只係會覺得 呢個姐姐冇屋企人平時咁就我
小小嘢就嬲
其他姐姐淨係陪佢玩一陣 梗係印象好啦
如果Inez湊佢 應該都會被佢討厭
粗聲粗氣 個樣又惡
Elva不如做佢地上
Elva不如做佢地契媽啦
睿和千為Rainbow姨姨與海之子兩年抱兩的大制作,他們因為年紀相若,所以感情很好。 睿睿心地善良,暖男一名,正義感極強;千千古靈精怪,嗲豬一隻,喜歡受保護。 Rainbow姨姨由於野馬難馴,經常帶著兩小尋幽探秘,深信"讀萬卷書,不如行萬里路"的道理。 海之子身兼多職:妙手仁心、飛車神手、冷面笑匠…

千千好撚q

一定係海之子打的
Vincent好正
唔好講咁多
有無viu tv同事爆料
記住加密
唔好講咁多
記住加密

我都好想知
其他媽媽都淨係冇follow Jeana IG 好奇怪
我見d工作人員ig都有post同峰峰合照都係話佢好得意
如果個小朋友真係咁惡頂 應該冇咩人理佢啦
我覺得一隻手掌拍唔響 峰峰係好曳係唔岩
爸媽係唔識教 但係jeana應該係做咗d野先令到峰峰咁樣對佢
完左個節目係咪可以爆多d料
唔好講咁多
記住加密

我都好想知
爸媽係唔識教 但係jeana應該係做咗d野先令到峰峰咁樣對佢

我之前都講過其他媽媽都冇follow煎娜好奇怪
真心想知鏡頭背後發生咩事
唔好講咁多
記住加密

我都好想知

我之前都講過其他媽媽都冇follow煎娜好奇怪
真心想知鏡頭背後發生咩事

獨處一晚之後性情大變
覺得jeana其實都好慘,睇得出佢真心灰
喺節目俾個𡃁仔蝦,節目後又俾個老母唱

遇著個pk老母真係喊三聲
其實峰峰咁細個就成日郁手郁腳
真係好反映到平時老豆老母點樣教仔
問題係當人地篤住佢呢一點屌佢無家教嘅時候,老豆老母都仲覺得係人地嘅問題,而唔覺得自己寵壞/用錯方法教仔
講到尾都係害左小朋友

咁細個就唔好好學點樣待人接物
大個咪又係老豆老母自己受返

其實峰峰咁細個就成日郁手郁腳
真係好反映到平時老豆老母點樣教仔
問題係當人地篤住佢呢一點屌佢無家教嘅時候,老豆老母都仲覺得係人地嘅問題,而唔覺得自己寵壞/用錯方法教仔
講到尾都係害左小朋友

咁細個就唔好好學點樣待人接物
大個咪又係老豆老母自己受返

連老豆都打喎....唔似性情大變喎
似表露真性情
成日問點解啲阿媽淨係唔鐘意賤娜
唔知大家記唔記得條cobol出post話賤娜淨係同峰峰訓左一日
但其他保姆都好似跟足哂咁 蘇麗珊仲朝朝哄兩個煩閪姊妹起身
唯獨Jeana 得勁少呢啲鏡頭

係咪賤娜根本鏡頭前先湊峰峰咋

記得有幾日都有嗌醒峰峰既鏡頭 似係老母誇張

淨係一日有叫過其他日子無
佢老母都話佢淨係湊過1晚半

佢好似湊過峰峰返學一次姐,反而其他人全部都湊過幾次,接放學又幾次
其實諗返jeana有播出街既鏡頭,真係有可能全部都係一二日內發生,只係viutv分開播
jeana hea湊同峰峰曳亂打人可以共存,唔洗講到一定係其中一樣咁

同埋大家睇既只係viutv cut出黎既一部分,好似峰峰阿媽話jeana hea只係湊得一二晚就走左去,係鏡頭前做樣都無法證實

除非有人出黎爆料,唔係都係9估
有冇viu台女員工爆下內幕呀

咁多個po靜係得rainbow既料爆過
琴晚個集oscar真係做返個小朋友
其實鋒鋒家人成日喺ig明示暗示鋒鋒好乖,有禮貌,又好似咁不滿jeana,依家viu fb度狂比人鬧自己同自己個仔,幾時一次過講晒D真相出黎姐,大家估估下幕後又唔爆料。
其實大家係唔係唔記得咗,呢個係一個真人 SHOW,即係,SHOW 咋!

rainbow爆過D咩 係咪我MISS左
琴晚個集oscar真係做返個小朋友

其實每個男仔都經歷過oscar而家經歷緊既時期
對某d事好care但又要懶型扮唔上心

條友一直都無野撈mk 妹
係bar 識個浦友醫生
識左兩個月就搞大左
無做過幼稚園老師
係bu 讀found dip
未做過full time 就生第一個
堅醫生黎
不過唔係呢個維
呢pair姣婆撞著姿粉客,睇見兩個大滾友扮好老豆老母
男既tko居屋 女既黃大仙公屋

西米露汁巴打講既

條友一直都無野撈mk 妹
係bar 識個浦友醫生
識左兩個月就搞大左
無做過幼稚園老師
係bu 讀found dip
未做過full time 就生第一個
堅醫生黎
不過唔係呢個維
呢pair姣婆撞著姿粉客,睇見兩個大滾友扮好老豆老母
男既tko居屋 女既黃大仙公屋

西米露汁巴打講既

但係佢對仔女又真係教得好好,依啲無得扮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞