[推到完場] 全職媽媽放大假 星期一至五22:00(3)

1001 回覆
54 Like 5 Dislike

你明唔明咩叫事出必有因
唔係話打人岩 但係點解會有呢個結果 點解峰峰淨係唔鐘意賤娜一個
個節目又要唔交代 淨係交代到個細路好似痴線咁

咁似佢屋企人啲口吻就算點錯都無理由打人啦喺度轉移視線

中立啲睇又話似佢屋企人
我講左咩自己諗 反正過埋呢個星期都沉post 啦
淨係屌個細路打人冇家教 都係果句 點解第一日唔係咁 點解依家會咁 可憐人自有可恨處 我一直個疑問係 點解會覺得賤娜慘?點解前設左賤娜係用心湊?我地有幾多野唔知

算啦 得返三集

你諗多咗用唔用心湊同打人係2樣嘢嚟除非你話鏡頭後Jeana係咁打峰峰,但相信咁多人睇住佢都唔會同懶得做而家係講態度問題,人哋對你點差都唔係出手打人呀咁細個已經係咁,仲要好多人話佢前幾集連爸爸都打,咁唔關Jeana事啦除非你話個爸爸唔係佢親生啫

所以同樣咪見到Elva會捉住千千教佢
但Jeana就係不停問鐘唔鐘意佢 怪個細路做咩打佢
根本冇諗過出左咩問題
到底係心淡定由頭到尾都冇諗過點做
呢個咪態度囉

都係果句 唔係打人岩 只係 賤娜會唔會只係做戲交代俾大家睇佢好識煮飯 好似用心湊咁

嘩屌你老母邊撚到中立啊
打人既就講半句,被打既就一大段再加你自己既assumption

你要我講佢點錯都得架 咁又何必留言
一齊係呀係呀佢真係好冇家教呀推到完場

Jeana係知教唔到啫 佢預告都話 如果個小朋友係同佢有親戚關係 佢已經鬧咗佢
根本唔係佢唔想諗個問題出咗係邊
係佢知佢都教唔到 因為人地呀爸呀媽根本唔覺得有問題 咁點教啫 陣間鬧多2句就比佢呀媽話佢框住佢個仔

冇話打人岩 純粹覺得呢個post 啲人好似中左降頭咁
個細路打人賤娜就好慘 唔俾賤娜鏡頭後做左咩但節目冇出街咩 唔明大家睇到咁一面倒做咩
個細路打賤娜係錯 但我地點會知個節目仲有咩係冇播?
唔俾賤娜一cut機就走去煲煙唔理峰峰架咩

就算冇播嗰時做咗啲咩 打人都唔啱㗎啦即係你平時有咩唔滿意會走去打鳩人

你明唔明咩叫事出必有因
唔係話打人岩 但係點解會有呢個結果 點解峰峰淨係唔鐘意賤娜一個

中立啲睇又話似佢屋企人
淨係屌個細路打人冇家教 都係果句 點解第一日唔係咁 點解依家會咁 可憐人自有可恨處 我一直個疑問係 點解會覺得賤娜慘?點解前設左賤娜係用心湊?我地有幾多野唔知

算啦 得返三集

巴打有冇同細路玩過
小朋友好醒目
見到陌生人會扮乖 然後試你底線
見到好蝦就會踩到上心口
好快現晒形

Btw賤娜格衰 格衰係原罪

之前明珠台有一系列小朋友社交節目
分幾個年齡層 細細個已經搞小圈子
講大話 欺凌人 非常古惑

佢係幼稚園一定係恰9人果種

中立啲睇又話似佢屋企人

算啦 得返三集

你諗多咗用唔用心湊同打人係2樣嘢嚟除非你話鏡頭後Jeana係咁打峰峰,但相信咁多人睇住佢都唔會同懶得做而家係講態度問題,人哋對你點差都唔係出手打人呀咁細個已經係咁,仲要好多人話佢前幾集連爸爸都打,咁唔關Jeana事啦除非你話個爸爸唔係佢親生啫

所以同樣咪見到Elva會捉住千千教佢
但Jeana就係不停問鐘唔鐘意佢 怪個細路做咩打佢
根本冇諗過出左咩問題
到底係心淡定由頭到尾都冇諗過點做
呢個咪態度囉

都係果句 唔係打人岩 只係 賤娜會唔會只係做戲交代俾大家睇佢好識煮飯 好似用心湊咁

嘩屌你老母邊撚到中立啊
打人既就講半句,被打既就一大段再加你自己既assumption

你要我講佢點錯都得架 咁又何必留言
一齊係呀係呀佢真係好冇家教呀推到完場

Jeana係知教唔到啫 佢預告都話 如果個小朋友係同佢有親戚關係 佢已經鬧咗佢
根本唔係佢唔想諗個問題出咗係邊
係佢知佢都教唔到 因為人地呀爸呀媽根本唔覺得有問題 咁點教啫 陣間鬧多2句就比佢呀媽話佢框住佢個仔

最灰係睇佢咁順手望都唔望就一野頂開人
就知平時對老豆老母都係咁
而唔係剩係針賤娜一個
睿和千為Rainbow姨姨與海之子兩年抱兩的大制作,他們因為年紀相若,所以感情很好。 睿睿心地善良,暖男一名,正義感極強;千千古靈精怪,嗲豬一隻,喜歡受保護。 Rainbow姨姨由於野馬難馴,經常帶著兩小尋幽探秘,深信"讀萬卷書,不如行萬里路"的道理。 海之子身兼多職:妙手仁心、飛車神手、冷面笑匠…

睿和千為Rainbow姨姨與海之子兩年抱兩的大制作,他們因為年紀相若,所以感情很好。 睿睿心地善良,暖男一名,正義感極強;千千古靈精怪,嗲豬一隻,喜歡受保護。 Rainbow姨姨由於野馬難馴,經常帶著兩小尋幽探秘,深信"讀萬卷書,不如行萬里路"的道理。 海之子身兼多職:妙手仁心、飛車神手、冷面笑匠…

viutv既工作人員我知你地會mon post既
剪多啲海之子elva睿睿千千黎睇啦
洗唔洗講到個兩歲小朋友打大人十惡不赦咁
佢冇家教就一定啦
再冇家教既細路都會鍾意姐姐嫁
又淨係唔鍾意賤娜一個?
況且呀賤娜一定唔係用心對個小朋友先
帶幾多條尿片返學又唔知
原來老豆負責帶既 係學校用左就即刻賴人帶得一條
就連有個黑色背囊都唔知
每次都追住個細路錫 問鍾唔鍾意佢
有意思咩?
做每個動作都對住個鏡頭 都唔係對住個小朋友
又話進入小朋友個世界?
問完鋒鋒一句->望鏡頭->食檸檬->望鏡頭扁嘴
好造作囉小姐

唔好講句賤娜湊唔好就即刻話即係打人啱啦
真係好搞笑
冇人話打人啱 只係唔想睇到個小朋友揹晒所有罪名囉
點解今集仲未有得重溫
點解今集仲未有得重溫

有呀 岩岩先睇完

今集真係睇海之子講野笑到傻左
勁有急才同好好中文
話自己仔女唔食自己整既野係因為
「野食整得太似佢地自己
小朋友唔想破壞d好靚既野」
佢冇家教就一定啦
又淨係唔鍾意賤娜一個?
帶幾多條尿片返學又唔知
就連有個黑色背囊都唔知
有意思咩?
又話進入小朋友個世界?
好造作囉小姐

真係好搞笑

佢只係當一個show咁做
係佢係有比心機煮野食
不過果d野都唔岩兩歲小朋友食
拖住個小朋友又行得勁快
人地兩歲人仔點跟wo
點解今集仲未有得重溫

有呀 岩岩先睇完

最新都只係去到16
佢冇家教就一定啦
又淨係唔鍾意賤娜一個?
帶幾多條尿片返學又唔知
就連有個黑色背囊都唔知
有意思咩?
又話進入小朋友個世界?
好造作囉小姐

真係好搞笑

佢只係當一個show咁做
係佢係有比心機煮野食
不過果d野都唔岩兩歲小朋友食
拖住個小朋友又行得勁快
人地兩歲人仔點跟wo

所以對佢同鋒鋒既記憶只有啲大人食既餸
不斷既甩漏 同埋錫啖姐姐先
呀 仲有我要失陪一陣 幫我湊住先
btw,點解仲未有今集重溫
我係賤娜既話,係茶樓打我個度已經要鬧佢,理得佢八婆呀媽鬧唔鬧

Jeana心水清,親眼見個仔打老豆,個老豆仲可以笑笑口無野嘅,就知平時都係咁,父母覺得咁係無問題。你仲同人教仔,陣間個阿媽摟住個仔話你鬧佢、話你虐兒呀。

我覺得佢唔鬧峰峰會比較好 因為一定比佢老母講一大聲 又話佢冇資格教 應該會唱得比而家更勁
成日問點解啲阿媽淨係唔鐘意賤娜
唔知大家記唔記得條cobol出post話賤娜淨係同峰峰訓左一日
但其他保姆都好似跟足哂咁 蘇麗珊仲朝朝哄兩個煩閪姊妹起身
唯獨Jeana 得勁少呢啲鏡頭

係咪賤娜根本鏡頭前先湊峰峰咋

記得有幾日都有嗌醒峰峰既鏡頭 似係老母誇張
唔知大家記唔記得條cobol出post話賤娜淨係同峰峰訓左一日

峰峰好似好痴其他保母

所以我都唔明 係呀峰峰好曳又點
賤娜都唔似有心湊囉
淨係今晚 個個都有入去後面間房湊細路
係得賤娜成日企左出黎俾鏡頭影

會唔會係已經湊佢湊到心淡呀

次次都叫峰峰錫佢或者問佢鐘唔鐘意姐姐

個細路次次都西煎娜面

做姐姐果個都好慘

見到佢床頭貼滿左相
又煲湯 買公仔貼紙
我諗鳩hae都唔會咁做掛

峰峰好似好痴其他保母

所以我都唔明 係呀峰峰好曳又點
賤娜都唔似有心湊囉
淨係今晚 個個都有入去後面間房湊細路
係得賤娜成日企左出黎俾鏡頭影

會唔會係已經湊佢湊到心淡呀

次次都叫峰峰錫佢或者問佢鐘唔鐘意姐姐

個細路次次都西煎娜面

做姐姐果個都好慘

咁咪證明個細路唔鐘意佢
但開頭明明幾痴賤娜
點解會咁 自己諗

但因為咁就可以打人

個細路打人賤娜就好慘 唔俾賤娜鏡頭後做左咩但節目冇出街咩 唔明大家睇到咁一面倒做咩

但睇到既鏡頭已足夠證明峰峰係有幾難搞 連佢老豆都搞佢唔掂 而且打人真係唔岩 定巴打自己有偏見?
點解今集仲未有得重溫

有呀 岩岩先睇完

最新都只係去到16

一早見到有17喇喎

記得有幾日都有嗌醒峰峰既鏡頭 似係老母誇張

淨係一日有叫過其他日子無
佢老母都話佢淨係湊過1晚半
開頭睇就捉人有冇劇本
依家真實少少又話諗人地鏡頭後既野冇意思
到依家我地都只係睇到個細路唔鐘意賤娜
咁應該發生左啲野先會咁 但又冇交代到
睇唔透

咁你要針死佢一個冇意思嫁喎
定巴打你冇照顧過小朋友
小朋友通常第一日都做樣 因為驚
第二日開始就見真章
點解今集仲未有得重溫

有呀 岩岩先睇完

最新都只係去到16

一早見到有17喇喎

終於見到有

但因為咁就可以打人

就算冇播嗰時做咗啲咩 打人都唔啱㗎啦即係你平時有咩唔滿意會走去打鳩人

你明唔明咩叫事出必有因

中立啲睇又話似佢屋企人

算啦 得返三集

係到講鏡頭背後嘅陰謀論 何直推到完場
推到峰峰大個都未討論完啦
點解屌個細路無家教?因為睇到佢一唔喜歡 唔滿意就要發脾氣
由掉野落地 到後期打人
大佬人地保姆炸

都係果句 蘇麗珊會睇到個細路原來會坐低畫畫
煎娜睇唔到 仲會覺得個細路係當佢阿四 但明明佢就好似溝mk仔咁同個細路講野
但佢俾個細路打 大家就係咁登佢慘
明明本身仲話覺得佢hea 我真係諗唔明點解大家思維會咁 峰迴路轉

你根本就唔明
小朋友會識分邊個照顧自己 邊個恰得 邊個唔恰得
咁咪變左對住jeana同老豆都打囉
點解呢 因為佢地錫自己照顧自己
呢種某程度上係一種依賴
但當然峰峰係過火

情況就有d似我地細個有脾氣通常發落屋企人到
但出到外邊對住其他人又冇野 唔會咁易露出真性情

利申:做對小朋友既工作

千千好撚q
開頭睇就捉人有冇劇本
依家真實少少又話諗人地鏡頭後既野冇意思
到依家我地都只係睇到個細路唔鐘意賤娜
咁應該發生左啲野先會咁 但又冇交代到
睇唔透

咁你要針死佢一個冇意思嫁喎
定巴打你冇照顧過小朋友
小朋友通常第一日都做樣 因為驚
第二日開始就見真章

依樣真
知你恰得就現哂形變本加厲
個乜柒峰峰勁黑人憎
一啲都唔可愛 勁無禮貌
個閪老母仲要賴9人整到佢情緒唔穩定
收檔啦 唔見其他細路係咁?無家教就認啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞