[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (31)

1001 回覆
33 Like 6 Dislike
有傷 但係喺去搵姑姑之前運功療咗傷
其實想人格謀殺細佬
仲可以話自己就好似當初同咕咕打果時一樣
睇在大家情分上留咗三分力
但比無恥細佬乘機毆打
---A---

「當時我與他打著打著,他以玄鐵劍法攻向我,我隨即雙劍齊出將招式擋下,可是他那玄鐵劍法威力之大,直接便將我打飛了,我乘著那到衝力退開,直接上馬逃走,他本想追上來,但我的馬速度較快,所以便把他甩開,進了洛陽。」我答道。
「那麼…我弟弟怎麼沒有追到洛陽來?」楊姑娘追問道。

「這…這是和我的朋友有關。」我答道。
「朋友?」楊姑娘問道。
「其實我在江湖之上,尚算是認識不少人的,若我要阻止一個人進城,也不是一件難事…在明,我認識洛陽城的官員,在暗,我又認識洛陽城內的一些勢力,所以要辦到此事,其實不難。」我答道。
「這…他們能怎麼擋著我弟弟,以他的性格,他不可能就這樣便放棄,完全不硬闖進來的…難道他也受傷了嗎?」楊姑娘再追問道。

A. 直接說他也有傷
B. 說有高手抵擋他
C. 答自己不清楚
c
C
c
其實隻鷹去咗邊
btw
上上星期咕咕係古墓互毆先講過佢細佬性格唔係咁
咕咕:
路叔:
C
咕咕仲話心思單純
d話術勁到
佢果日比人妻帶入城之後理論上到出發去明國之前同小妹妹都係留係安全屋
咁細佬有冇強闖過洛陽城佢鬼知咩
細佬又唔係四十米巨人行路嘭嘭聲可以訓着都知佢嚟過
講到似層層咁差d又中伏認咗
C
C
C
乜鳩?

咪就係 「就算你擋撚住佢佢都一定會闖黎 佢唔會都受左傷呀嗎?」
咪就係佢點知細佬冇闖過
佢又唔係廿四小時企城門隔離
到底係咪我諗得太複雜
個意思咪就係 除非佢受左傷 唔係既佢點會無闖
咁如果佢闖左又點會無追上黎

即係咕咕對細佬實力好有自信
覺得如果有闖就一定入到城
入到城就一定摸到上門
咁安排佢藏身嘅覃仔同路叔頭先9 up果d幻想朋友好撚慘
比佢當豆腐做
如果佢有追上黎又點會零動靜
同埋路仔進城到佢搵楊姑娘之間都有間隔
要闖就乜鳩都入晒啦
所以個問題咪 佢係咪受左傷無追上黎囉

前面吹水個理由咪比咗路叔領先細佬去洛陽再叫幻想朋友堵佢
除非你意思係話路叔吹水吹到自己淨係領先佢一個馬鼻咁危急
佢先入城再叫人擋住佢係出面個邏輯咪通
至於動靜細佬又唔係四十米巨人又唔係之前明國咁帶埋炸彈攻城可以點嘈到城入面都聽到
同埋吹水情況下路仔進城佢搵楊姑娘之間個time gap有乜關係
除非你意思係話路叔吹水吹到自己淨係領先佢一個馬鼻咁危急
差唔多啦 本身寫都係話用赤馬屈速過左佢
就算你叫人擋 咁楊姑娘咪話佢一定會硬闖 成件事無錯喎

路叔面皮唔夠厚呀
動議咗話直接斬鳩埋佢隻馬冇吹到
反正到時再見都會穿煲唔差在屈埋隻馬食死貓
基本上我本來就唔諗住條線行到咁 今日淨係玩鳩吹都玩左幾篇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞