[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (31)

1001 回覆
33 Like 6 Dislike

唔似殘疾追命咁
嚟個未正式描寫
認真計仲有機率係同雞一齊比明教捉撚咗做肉便器報復
冷血先啱
啱啱訓醒
老婆同後宮有乜關係
你唔驚劇透可以拉上少少睇我覆基得幅圖
有啲代號都唔知邊個打邊個

後官係全部跟主角,屌完就無,談不上後官

都係自己睇啦
我早幾個先post番樓豬個留言出黎原來冇人睇
大波妹係咪姓連?
雞係霜兒?
醫師係咪大媽?
反巴,可唔可以俾啲可以明白嘅回覆我
一路睇就明架啦 唔洗急住劇透自己
好多人用追故模式睇post所以唔明
睇到post6,無用追故模式,你哋知啦連登仔係女都話雞,唔問清楚好易搞錯,我想易啲代入姐
個故大家有共識雞係指果個人
雖然後期有兩個分別係職業做雞同阿媽係雞嘅女角
不過佢地另外有識別名唔會搞錯
---B---

於是我便試探地先問了問道「楊姑娘…其實你知道楊曦懂甚麼武功嗎?」
楊姑娘有點疑惑,答道「這…我倒是很清楚的,畢竟我們的武功都是父母所教。」
「那麼你能告訴我嗎?」我問道。

「也沒辦法全部告訴你…光是內功,父母所傳授予我們的,已經有三四種,我弟弟最為熟練的,除了我們古墓派的「玉女心經」,就是「九陰真經」以及「蛤蟆功」了。」楊姑娘答道。
此時我的頭痛了痛,再說道「這些都是獨當一面的一流內功…看來你弟弟楊曦也絕對是個高手。」
「這我就不得而知了,畢竟我也甚少離開古墓…」楊姑娘再答道。
「那麼…外功呢?」我再問道。
「若果論拳腳,弟弟他最擅長的是九陰真經內的「摧堅神爪」,兵器則主要是兩套劍法,一套是我們古墓派的玉女素心劍法,另一套則是「玄鐵劍法」。」楊姑娘答道。

玄鐵劍法…就是他用的那把重劍的劍法了…但是…

「楊姑娘可會知道,你弟弟是不是懂得一招威力極強的掌法?」我再追問道。
「就像我之前所說,古墓之內可沒留下甚麼修練方法,除非他在外找到了吧…」楊姑娘再答道。

A. 直接說出曾與楊曦交手 望楊姑娘想想是甚麼「外面」
B. 暫且不問了
C. (其他合理問題)
---
聽日繼續
B
轉c
A不過改做自己比人毆打
跟,哭訴。
受 但由被毆 改成落敗
咁咪即係冇事發生
最緊要吾好講踢左人一腳同埋哭訴。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞