CA/ACO現職及2016公開招聘賽前+賽後討論區(13)

991 回覆
1 Like 2 Dislike
想問下收到aco offer 既係咪多數都係ugrad?
有無唔係大學生既報個喜呀

女女女房 asso grad

終於有倖存者

你令我見到一線生機

唔洗咁擔心,我in嗰時最面個女人都好似唔滿意我答案咁,係咁追問

自膠
左右不分

中間eo除左開頭同問英文
左右問嘢嗰時有冇插嘴幫手質你

唔係好記得佢有質我喎,基本上佢問我啲野都唔難答
感覺係右手面個女人比較難搞

恭喜你男女女房都生存到

多謝
希望各位巴打都快啲有好消息

我諗後者負責殺人,特別殺精英

完全唔知呢間房其實係要咩人

唉,好驚真係有啲想唔去

照去啦 話唔定唔係in男女女呢
利申 男女女 已經唔敢ff下水有direct offer 有waiting已經好開心

好似擺明去俾佢殺咁

唔去就要等2018
你甘心咩

唔甘心,之前已經報過2次,得今次先有機會interview

所以就更加要去

唉其實好驚,現在份工唔辛苦又準時收工,如果ca請又驚派去地獄位
22/2st 已收到aco interview email
一早安排好邊個in邊間房 係要防止考官in中識既考生 所以要一早申報好同安排好
利申 做過某處公務員招聘組

但係會唔會按考生既CV 決定比邊間房嫁

無嫁 多數跟時間順住落

唉,好驚真係有啲想唔去

利申 男女女 已經唔敢ff下水有direct offer 有waiting已經好開心

好似擺明去俾佢殺咁

唔去就要等2018
你甘心咩

所以就更加要去

唉其實好驚,現在份工唔辛苦又準時收工,如果ca請又驚派去地獄位

前景有比政府好?

你令我見到一線生機

唔洗咁擔心,我in嗰時最面個女人都好似唔滿意我答案咁,係咁追問

自膠
左右不分

恭喜你男女女房都生存到

多謝

恭喜您成為生還者
我in當日右邊個女人質我質到發脾氣話我無答到佢問題
然後比兩個choices我揀:a定b
明知做戲但覺得好煩
希望6月多返男女女房既人報喜入waiting啦

唉,好驚真係有啲想唔去

好似擺明去俾佢殺咁

唔去就要等2018
你甘心咩

所以就更加要去

前景有比政府好?

其實現在份工同ca比可以話一樣無前景,不過政府唔驚老咗俾人炒咁解

好似擺明去俾佢殺咁

唔去就要等2018
你甘心咩

所以就更加要去

前景有比政府好?

其實現在份工同ca比可以話一樣無前景,不過政府唔驚老咗俾人炒咁解

但起碼每年跳薪喎,應該無乜私人有呢個待遇

自膠
左右不分

恭喜你男女女房都生存到

多謝

恭喜您成為生還者
我in當日右邊個女人質我質到發脾氣話我無答到佢問題
然後比兩個choices我揀:a定b
明知做戲但覺得好煩
希望6月多返男女女房既人報喜入waiting啦

其實未必係巴打你答得差,可能只係答唔到佢心入面個答案啫

右邊個女人佢問我俾解決方案嗰時,我答咗Plan A,其實都解決到嘅,但可能係佢心目中覺得唔係最理想
答到最後,佢直情問我點解唔答Plan E

所以可能右邊個女人對答案嘅要求比較嚴謹

好似擺明去俾佢殺咁

唔去就要等2018
你甘心咩

所以就更加要去

前景有比政府好?

我現在份工返咗5年,唔洗做任何評估每年加人工,準時收工唔洗ot

巴打單拼
想問下雙拼派到幾號

巴打單拼

2月21考都未收到⋯⋯⋯

2月21未收到 是咪表示玩完
想問下收到aco offer 既係咪多數都係ugrad?
有無唔係大學生既報個喜呀

上次入左

利申:只有HD畢業,出面做過幾年西工(採購)

巴打單拼

雙拚
唉~12月28考,覺得in得ok well prepare 冇收到offer 可能陣亡左 利申 又係男女女

朋友2月28,九大職能都答唔到(不過其他表現應該正常)光頭嬲房 offer已收

巴打單拼

雙拚

點解我仲未有
我幾肯定我岩好多

所以就更加要去

前景有比政府好?

我現在份工返咗5年,唔洗做任何評估每年加人工,準時收工唔洗ot

可以留到5年應該真係唔錯 如果同aco比呢?

所以就更加要去

前景有比政府好?

可以留到5年應該真係唔錯 如果同aco比呢?

應該aco好啲啲掛
唉~12月28考,覺得in得ok well prepare 冇收到offer 可能陣亡左 利申 又係男女女

朋友2月28,九大職能都答唔到(不過其他表現應該正常)光頭嬲房 offer已收

講到尾都係唔肯鬆手放offer
阻人米路猶如殺人父母
學國師講句:皇天擊殺之

唉,好驚真係有啲想唔去

好似擺明去俾佢殺咁

唔去就要等2018
你甘心咩

所以就更加要去

Ca有咩地獄位?
無知一問

講到尾都係唔肯鬆手放offer
阻人米路猶如殺人父母
學國師講句:皇天擊殺之

其實應該每間房各自拉條curve就最好
始終個個對分數嘅準則都唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞