CA/ACO現職及2016公開招聘賽前+賽後討論區(13)

991 回覆
1 Like 2 Dislike
有無21/2 前未收到interview invite 既巴絲?

唉,好驚真係有啲想唔去

照去啦 話唔定唔係in男女女呢
利申 男女女 已經唔敢ff下水有direct offer 有waiting已經好開心

好似擺明去俾佢殺咁

唔去就要等2018
你甘心咩

唔甘心,之前已經報過2次,得今次先有機會interview

所以就更加要去

唉其實好驚,現在份工唔辛苦又準時收工,如果ca請又驚派去地獄位

Ca有咩地獄位?
無知一問

我只知有體育館位,返好早放好夜果啲
22/2st 已收到aco interview email

巴打單拼

雙拚

點解我仲未有
我幾肯定我岩好多

其實一開始都驚冇interview因為當日數,中文都錯3隻,好驚數漏左

巴打單拼

雙拚

點解我仲未有
我幾肯定我岩好多

其實一開始都驚冇interview因為當日數,中文都錯3隻,好驚數漏左

但點解21/2考 但無

巴打單拼

雙拚

點解我仲未有
我幾肯定我岩好多

但點解21/2考 但無

話唔定下個禮拜一有?
定係2年後見

巴打單拼

雙拚

點解我仲未有
我幾肯定我岩好多

但點解21/2考 但無

話唔定下個禮拜一有?
定係2年後見

想問下有無電話可以打去問自己係咪雙拼.
我報晒aco+ca '但email係寫 ca title skill test '
我好疑惑係咪比人正左單拼

巴打單拼

雙拚

點解我仲未有
我幾肯定我岩好多

但點解21/2考 但無

話唔定下個禮拜一有?
定係2年後見

我報晒aco+ca '但email係寫 ca title skill test '

數學唔合格

雙拚

點解我仲未有
我幾肯定我岩好多

但點解21/2考 但無

話唔定下個禮拜一有?
定係2年後見

數學唔合格

有毅進延伸數合格

雙拚

點解我仲未有
我幾肯定我岩好多

但點解21/2考 但無

話唔定下個禮拜一有?
定係2年後見

你skill test 唔夠高分in aco,所以得ca

我意思係邀請我skill test tile係ca

雙拚

點解我仲未有
我幾肯定我岩好多

但點解21/2考 但無

話唔定下個禮拜一有?
定係2年後見

睇返我封st係aco

但點解21/2考 但無

話唔定下個禮拜一有?
定係2年後見

睇返我封st係aco

我應該打咩電話問
Email入面個個?
我有個fd入房無扣門+未叫就坐底,竟然都有offer

有人幫你開門個喎有扣門環節既咩
一早安排好邊個in邊間房 係要防止考官in中識既考生 所以要一早申報好同安排好
利申 做過某處公務員招聘組

1早安排好先大機會出千下嘛
咁奇怪既

點出千,面試官要申報喎

個陣我都唔駛扣門,係個考官幫你開

我光頭佬係要自己開

我光頭佬係要自己開

光頭佬企隔離睇住你敲門
唉~12月28考,覺得in得ok well prepare 冇收到offer 可能陣亡左 利申 又係男女女

朋友2月28,九大職能都答唔到(不過其他表現應該正常)光頭嬲房 offer已收

講到尾都係唔肯鬆手放offer
阻人米路猶如殺人父母
學國師講句:皇天擊殺之

其實應該每間房各自拉條curve就最好
始終個個對分數嘅準則都唔同

正路就係curve
但政府會話自己用人唯才不應拉curve,水平參照先最反映個人能力

結論:男女女心諗正啊,我可以幾千連殺
姦房
過幾日in愈追post 愈驚
男女女 冇offer 翻兜冇份
男女女比狗屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞