CA/ACO現職及2016公開招聘賽前+賽後討論區(13)

991 回覆
1 Like 2 Dislike
時事唔識。。英文錯一題,好想死

但係都有可能有offer

無錯

我講左啲,跟住佢幫我總結,但無追問
但中左光頭佬房,係咪大機會啲?

絕對係, 求其答都可能有OFFER

希望啦有啦!!! 我而家做緊PT渣

個主席依舊話六月放榜, 唔知真定假

入嬲房已半隻腳踏左入政府(好似係)

入男女女房半隻腳指都無

可能得腳甲

無錯

入男女女房半隻腳指都無

可能得腳甲

無錯

入男女女房半隻腳指都無

可能得腳甲

可能得皮屑
我想講係waiting room度.. 個個等INTERVIEW既女仔, 都坐到條腰直一直, 樣子一副高材生樣, 自己只係醜女一名, 點同佢地爭呀

唔好理人先喇 先做好自己 輸人唔好輸陣

見到佢地咁, 我即刻怯左啦,
痴線, 一睇就覺得係乖乖女, 讀書好, 高材生.....
時事題真係咁冷門?定冇準備

煲左三個月新聞, 係呢三個月度架, 但太偏喇, 諗都諗唔到佢會問囉

煲左三個月新聞, 係呢三個月度架, 但太偏喇, 諗都諗唔到佢會問囉

政府網有冇架
如果時事題佢問d唔係冷門野
但我只答到d大路野, 唔係佢心目中個答案係未都係收皮
不過佢都有引導下

政府網有冇架

有架, 其實都係啲細眉細眼野, 我諗住太細唔會問, 今日自己攞黎衰
其實呢度係咪所有人已經in哂?好似冇乜人提

ps5月中in 趕到放榜個月,狂追post中

雙併無郁
等左咁耐都未有ca interview通知
明明aco in之前已經有email話黎緊通知我ca interivew
係咪一般要隔一兩個月先有消息?

俾你參考, 早2日收到 ca interview 邀請。
12月6 st
2月27 in aco
3月1 收 ca st pass email
5月11 in ca

點解2月15 收唔到

政府網有冇架

有架, 其實都係啲細眉細眼野, 我諗住太細唔會問, 今日自己攞黎衰

問咩咁細
應該巴打唔好彩
我係光頭佬考
坐法係女男男
即係唔係你地所講緊嬲房?
我係光頭佬考
坐法係女男男

唔係
光頭佬正呀
直頭有得in就成隻腳入左去
男女男係基本法隔離房
我係光頭佬考
坐法係女男男

唔係
光頭佬正呀
男女男係基本法隔離房

Thanks
男女男房好好笑架喎
我見個有少少肥嘅男仔入去
五分鐘就出返黎
係隔離等緊嘅我真係嚇一嚇
我係光頭佬考
坐法係女男男

唔係
光頭佬正呀
男女男係基本法隔離房

Thanks
男女男房好好笑架喎
五分鐘就出返黎

5分鐘又快左d
我係光頭佬考
坐法係女男男

唔係
光頭佬正呀
男女男係基本法隔離房

Thanks
男女男房好好笑架喎
五分鐘就出返黎

我in左差唔多半粒鐘
我係光頭佬考
坐法係女男男

唔係
光頭佬正呀
男女男係基本法隔離房

Thanks
男女男房好好笑架喎
五分鐘就出返黎

我in左差唔多半粒鐘

師兄in邊間房
轉自香討:

(23/4 9:23pm更新)派發進度:
最新ST日期 5/4
派Interview(ST日期)
單併CA - 5/1
ACO - 15/2
In完ACO再派CA - 27/2
派Direct offer(Interview日期)
CA - 17/3
ACO - 17/3

派CA direct offer日期︰2月16日 3月8日 3月30日

點解我十二月st
三月aco in
到依家都冇ca interview ?

話唔定aco已經有offer所以唔洗ca呢

點解未派到22你已經收左
我自己反而想in姦房,以前有人睇過我八字話我工作上有女人緣會有貴人,咁多年嚟我發覺都係咁
我自己反而想in姦房,以前有人睇過我八字話我工作上有女人緣會有貴人,咁多年嚟我發覺都係咁

如果你覺得in姦房好嘅,可以試下
心理作用真係好緊要

In嬲房,聽巴打講完,我認自己真係一件廢柴

心理作用真係好緊要

有得自己揀邊間房架咩
29/3 in 希望下星期有offer

心理作用真係好緊要

有得自己揀邊間房架咩

睇下邊個幫你對資料

心理作用真係好緊要

有得自己揀邊間房架咩

睇下邊個幫你對資料

我自問唔係靚仔,不過以前個師父話我8字睇落係老實人果啲,唔似話出嚟玩果啲,佢話女人鍾意呢啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞