Flight Simulator 可以預訂啦

1001 回覆
68 Like 5 Dislike
收到 唔該哂巴打
我覺得呢啲game新手好難上手
因為太真實啦
唔該哂巴打
等我用keyboard mouse玩下再諗買唔買joysticks
我暫時都係簡單咁學咗啲charts,叫做知佢做緊乜,到時買咗sim應該都係用返佢default airway再慢慢嚟
我都係第一日keyboard mouse,再買stick
有時有最新既chart都冇用,原來PMDG既FMS唔係最update..
一係就要比錢買個software 去update
希望識玩
Microsoft呢隻會唔會易玩過xplane
有咁多教學實得啦,Microsoft target 新手同買舊玩家都可以輕鬆上手
有咩唔明同有問題可以係度問....睇下大家可唔可以幫到你?
連登有愛
https://www.youtube.com/watch?v=JHm7-AkmX1E

Ultra同High好似無乜分別
呢度一路都有flightsim post
大家可以交流下

同埋high係最cost effective
佢default野黎講真係做得幾好
我覺得GSX都未必要買
同埋VFR黎講都冇咩sim做到
喺尼泊爾 澳洲 北美 紐西蘭 飛下GA好過
啱啱買左yoke + pedal
雖然本身有上過PPL ground course
但係第一次玩flight sim
唔知易唔易上手呢
AMD 見人話呢期勁過intel 不過都係睇遊戲本身優化。我個人想玩到high 就得
邊隻yoke? honeycomb?
反而想問下有冇人已經有分享到,個遊戲有冇內置教學?
本身玩P3D係識得玩B773由係機場到SET路線起飛到降落
但係總係覺得唔夠,有好多野都唔肯定係咪真係咁SET
我都好想有個Yoke配VR好正
真係睇隻Game對邊樣野優化,主力打機目前仲係 Intel 勁少少,我依家玩P3D就好明顯有分別 (由 9700K 轉 3900X,FPS都爭幾多下)
不過目前睇落 MSFS2020 CPU 唔係扯得太勁,顯卡反而係長期 Fulload

AMD 3700X 8C16T $2400
ASUS TUF GAMING B550-PLUS B550 $1200 (預你日後升級4代)
A-DATA 32GB Kit XPG GAMMIX D10 DDR4 (2x16GB) $1030
ASUS ROG-STRIX-RX5700XT-O8G-GAMING $3600 (2070S貴成千..)
Crucial 1TB P5 M.2 2280 $1300
$9530 淨低買機箱,散熱同HDD視乎你需求

Intel 同價位應該只砌到i5 + B/H系主板 (用i7 你又要花多筆係散熱)
如果唔介意 Over-budget,勉強都可以用到 2070S。但唔得既話就轉返5700XT,唔使一萬應該落到樓
Intel i5-10600 6C12T $1770
ASUS ROG STRIX B460-F GAMING $1370
A-DATA 32GB Kit XPG GAMMIX D10 DDR4 (2x16GB) $1030
MSI RTX2070 SUPER GAMING X TRIO $4600
Crucial 1TB P5 M.2 2280 $1300
$10070

Flightsim 比較長時間運作,散熱最好做好少少,唔係 d parts 比較易壞,所以顯卡都揀左散熱較好既型號
你都要放條 link 係依度先得架....

https://lihkg.com/thread/2030412/page/28
前面放咗冇人理 thx
應該就無咩....你有咩想問可以就咁係度問
睇下有無師兄可以幫到你啦...
honeycomb + tfrp
係咪話會support VR
想做就去做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞