Flight Simulator 可以預訂啦

1001 回覆
68 Like 5 Dislike
Lm
只可以話香港機場唔似我地的預期
唔可以講太多
好撚期待
唔知自己張1070推唔推到
我唔貪心 1440 high setting就夠
個list係全人手整
list冇嘅會用電腦幫手整
https://youtu.be/10P21oFOxAU

咁d 建築物應該係autogen
runway taxiway個d唔會錯掛
d ai機得UA?
runway and taxiway 無問題
但係個 flight planning 條 airway 重差過 FS2002-FSX

香港同其他 non handcrafted 機場你預好似 xplane 11 原裝果個機場咁
竟然唔係地面出事

唔撚係掛
我驚我CPU overheat
i5 8400 stock cooling
我估問題唔大....當年 FS 最大問題係行唔到 mult-core
display card 本身係無咩大問題
FSX用keyboard mouse一樣可以玩,manual land到唔難

再唔係用手掣一樣可以

我覺得FS唔算好難玩
joystick 都唔會好貴...放心
新手 +1

諗住用keyboard mouse渣返兩三轉,電腦頂得順就買joystick
搞咁多點解唔去Australia 學飛呢
小朋友game,真係好易入門,特別係最近幾代
傳說中嘅VHHH
去啟德機場
我都有飛機牌
澳洲未必係最好的學飛地方
PS4手掣
Logitech Extreme 3D Pro Joystick

二手先兩舊水,平到仆街
LM
LM 遲啲買黎玩
唔係重點招呼嗰d同fsx差唔多囉
夜晚 d texture差過fsx
其實攞bing/google map data黎做地下texture fsx都有人整過啦 唔係咩新野
不過個大氣環境係改進左好多
set aerosal嗰度你直頭整到香港平時冬天個feel
預左,都係出左後等第三方整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞