Flight Simulator 可以預訂啦

1001 回覆
68 Like 5 Dislike
好靚
呢隻game有無試玩? 未玩過飛機game想試下
等佢出左買game pass玩一個月試下
屌搵哂全香港都冇airbus sidestick
咁快賣晒!? 之前旺電 起碼3 4 間都有
問左幾間都話要預計 一陣晏D直接去睇下先
要預訂
灣仔電腦城都有兩間有得賣
希望仲有 thanks bro
其實包幾多機場包咩機都唔重要
都係要等副廠出payware架啦 一開始乜都冇真係唔會買住
至少起碼有PMDG/FSLabs/TFDi之類 搭個GSX先真係玩得落
想問一問有無中文教學片教點玩
用keyboard mouse都玩到?
之前有買過x plane
不過唔識玩
鐘意睇飛機 但唔識揸
呢代GA都可以玩啦
唔同以前
想砌部女玩呢隻game,有冇巴打指點下
8000到一萬左右。本身有隻corssair 700w牛放左係到。。
求list去硬件台啦

我過幾日買咗game返嚟試玩咗先買stick,驚電腦唔夠勁
https://youtu.be/xSYOZVkiWqM

Final release build 787, 啱啱過咗embargo period
Sor9 諗住一次過討論
依家就等埋 FS2020 睇佢出先...
今次應該會放棄 xplane 11 因為有大機

平時我都係飛開細機 VFR....到時睇大家有無興趣
我地一齊去飛....
應該原裝教學已經好夠 見佢啲checklist 逐粒制highlight 教你撳
認真玩就買個平平地嘅joystick
睇佢香港機場咁鬼樣 一日未有addon 一日都唔使旨意認真飛airliner 不過飛GA 就應該幾正
依家未知 Intel or AMD 會有優勢
1萬左右我諗 應該砌到 AMD 3700X + 2070S,你想要我晏啲砌下個list
我見joystick 200蚊都有隻
原裝教學係指官方教學片?
A320/A321係咪好易揸
唔該哂巴打
Airbus 係好易揸 不過我揸開波音 唔係幾慣
joystick 就平嘢得啦 上咗手先買貴嘢 好襟用 我果隻saitek用咗就嚟十年仲用緊
不過唔好買大陸嘢 兩嘢就壞
joystick 300蚊內好多人推extreme 3d pro

教學係個simulator入面會有check list教你點樣撻著部飛機,亦都有tutorial用細機(好似係Cessna?) 教你基本嘢

大機autopilot, ILS landing嗰啲嘢就上YouTube 有好多片教 eg. 我睇doofer911學,playlist幾整齊,如過係第一次接觸揸飛機可能會有少少吃力(因為好多制撳

利申:學緊too
其實如果就咁純粹一個機場飛另一個機場係好易
FMC入哂兩個機場既CODE再開LNAV+ILS已經得

難就難在點樣跟真實咁飛
taxiway點行..takeoff speed...SID/STARS..啲Chart點睇...連機既點同ATC溝通..etc
利申: 玩左幾年都係亂咁飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞