Flight Simulator 可以預訂啦

1001 回覆
68 Like 5 Dislike
買左邊算
不過都無貨了
我都係買咗pass 好抵玩不過 180gb 肯定要擺喺ssd先爽快
總代理都無?
其實只要隻sim整得好 用得盡部腦d hardware 已經好值得轉 而家p3d xplane 係好咗 但都係用唔盡
等一陣應該會有的
我個 ssd 唔夠大...依家 delete 左好多野先得 200 Gb
未玩過,有咩地方可以飛?有無香港
我買多左隻1TB既M2
趁咁啱有notebool ownership
買左部 dell G5
等送貨就可以飛啦!
全部機場都有,handcrafted只係靚啲咁解
想當年X-Plane 11 50GB已經覺得勁癡線,點知 GB無極限
150gb 已經好少 隻game本身總共2.7pb
想請問吓大家,如果對一個新手來講呢隻 game 會唔會好難玩?

十幾年前玩過隻模擬飛行 game (唔記得咩名) 覺得好難玩, keyboard 又好多制要㩒,完全唔知自己做緊乜 好快就掉埋一邊冇玩
2.7PB係bing map個data,唔好鳩UO
其實玩 flight sim 最基本都要有支 joystick 先得...手制就要有少少技術 (油門要用 L1 R1 加減)
Mouse控制aileron同elevator,中間個轆control throttle

G就toggle landing gear
/ toggle speed brake
. toggle brake
F5-F8 控制Flaps

其實都夠你玩VFR
可以改用 i5 / 3600X,再搭RTX 2060S or 5700XT,相信高效1080p唔係問題,價錢應該8000左右,想再平D就改顯卡做 5600XT / 1660 Super,大約扣多$1000

nb長期fulload好傷機,散熱要做到好足夠,唔係flightsim好易玩壞部機(even desktop都係,有時電子野都唔係只睇手神,散熱做唔好/火牛唔好都係一個原因點解成日壞機)
買standard先,再等PMDG add-on
今次呢個版本易玩左,會有提示畀你
新手+1 但有小小飛行常識 但點樣set個flight plan同點樣做啲checklist/同atc溝通
個陣12隻碟裝左成個下午
flight plan可以係main menu set,好似都可以用mcdu整(但我諗會有唔少inop/bug)

本身有嘅checklist只係教你去到起飛前,無landing checklist嗰啲
同 ATC 溝通可以上去 IVAO 試下....
以前有寫過d 範本....要搵搵先可以俾到你
Radio example?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞