AMD討論POST (50) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
https://www.bilibili.com/video/BV1E54y1S7yB
giga B550M AORUS ELITE
油耳推依塊係未想害人
窮有窮既玩法
呢塊價錢對得住佢既定位
咁我買b450唔好
po主大陸買翻黎$599我覺得都係 一般 真係好似佢咁講買翻B450好過
不過香港賣$899啊dllm
連你都開始反油耳了
留意elite io度 上第2條m.2 而4個sata冇影響

而且供電上 5+3 比b450 elite好
等B450板慢慢退市先會減價空間
油耳害9人
反了反了
上左張卡
會頂到兩個sata,插都插唔入

佢散熱太差了,連b450 elite都不如
第2條m.2 仲要減速
我買b550就係為左兩條全速m.2,係咁我點解要買佢
你屌左asrock先 佢都係呢個spec 雖然供電上勁左 訂價仲貴過giga
ram a2 b2 ?
隻cod入到邊個位先彈

隻game pc寫得好撚鳩,要有心理準備重裝
點解要屌asrock
asrock 冇人推
asrock只買top hand itx / 太極以上
以下個堆不了
試吓淨係裝英文版,唔好tick中文
熄埋nvidia個screen capturing功能佢
推到x670 出
只能講elite塊板定價仲係貴 之後仲有下調空間

不過asus b450m pro gaming s供電會更強 elite生存時間倒數緊
b450 tuf pro s
tRP可以收得緊啲
其實想買amd 4700g
b550板($1000)
16/32GB ram
500/1Gb pcie ssd

用黎photoshop,lightroom, 可能加少少剪片

唔知道夠唔夠用

同埋想請問大家b550板,有冇咩推介$1000(matx,原本想買itx細機,不過太貴)諗住gigabyte, 大家好似又唔太睇好

同埋啲ram係幾多Mhz好
3700x係咪周圍都無哂貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞