AMD討論POST (50) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

xt冇show到最高温度 可能好似一代咁預設+20度
Xt連風扇都唔送
真的不了
本身預你上280mm aio果D朋友來
AMD Ryzen Threadripper PRO 3995WX spotted, could launch next week

https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-threadripper-pro-3995wx-spotted-could-launch-next-week
一早講左年底
頂唔順啦
用緊3600打機果陣熱到仆街
用緊原裝風扇 睇黎要換cpu cooler

機箱用緊聖龍者DG7000
唔知夠唔夠裝U12S/A
同埋想問下裝U12S/A 想問下要唔要砌番塊板出黎裝
定係原裝果個螺絲係岩上U12S/A

各位有無推介用其他cooler
睇人地好多有RGB既一體式水冷 都幾靚
筆直就預1k
筆直1K用盡佢梗係arctic cooling個360水冷, 岩岩好Under 1K
U12A唔夠力散3900X, 但係3600應該OK掛, 但係如果你想之後再換粒勁U
基本上換散熱你預左99%要拆板出嚟架啦, 個背板設計都唔同..
3600 用u12s夠了
我試過唔拆板,就轉u12s,你會想死
個箱唔知夠唔夠位裝 得番個頂位
咁可能買U12A算 唔知知箱又夠唔夠大
U12A/S 唔知個箱夠唔夠大
睇cpu散熱高度就夠嘅 自己睇番u12a 幾高/ 你隻箱支援到幾高
咁要重新裝
第一次換 買左番黎唔夠大就7
Scythe SCFM-2000 FUMA2 風魔2 CPU Cooler
如果同u12a比?
U12s先岩
其實Scythe d cooler
咁多年來都無咩好過
年年d review都係好睇唔好食

呢隻嘢前面15mm薄fan
仲要少fin數 仲要 唔係even 間隙 唔知d風點吹入去

覺得貴咪thermalright ax120/cm212/gelid tranquilo呀
總知就scythe 不了
我係想屌u12s既
3600真係唔洗買太貴
點都係單die 積熱
我剩睇過啲人推介依兩隻
其他真係唔識
same stepping 但 transistor tuning
好懷疑句transistor tuning 係d語言偽術
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞