AMD討論POST (50) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
ram本身想買呢條
同悠2adata/gskill比邊隻較好
Crucial專注用Micron原廠Die 不會出現混左其他廠既ram chip
本身用緊TOUGHRAM RGB RAM DDR4 3600MHz 16GB (8GB x 2)
見Crucial幾好超咁,轉唔轉好
台灣砌機list 大部分list有Crucial Ram
板廠沒有說的秘密~一堆人教你怎免CPU Flash BIOS 我來教你 為什麼你免CPU Flash不了BIOS
https://youtu.be/9OHwFhzU4yA
燒下機先
你直接拎mb+u一齊上代理/店舖搞
MSI 我諗起佢兇人地叫人唔好放條測試片出嚟
果個Notebook果邊 唔關林董事
佢搞底板RD的
你散熱器用stock cooler?
你直接cooler+u+mb一齊拎去
壞卡
我知 問題係見到林董會諗起MSI 諗起MSI會諗起果件事。。 呢D未叫累全家囉 出面會有幾多人同你分咁細去睇件事
屌訂完先發現B550 tomahawk 係蟹lan
有ps/2嘅B550有咩推介 X570驚壞風扇
3600xt 香港喺唔喺未有貨?
我超極都上唔到3800
唔想再折磨自己
ps/2 仲有用?

Ps/2會快少少
玩咩game 要快果少少
聽講玩極限超頻用usb需要經過usb個chip 轉換就會有機會炒粉
用ps/2就可以直接控制,個load冇咁大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞