AMD討論POST (50) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
之前d cpu咁涼
d散熱廠都執得7788 無人識無人研究好正常
3600 夠唔夠之後兩三年用
過幾年再算
所以先上黎問下 我新手
仲有邊啲可以推下
be quiet pure rock 2
降壓實際過買cooler講真
我用上一部留落嚟舊u9s
行1.275v 4.2GHz,打機都係6x度
我n年前買q6600果陣 諗住夠幾年用
結果用左3-4年就身痕換左e3 1230v2
換完又諗夠用幾年
點知一用就用左7年

真係好睇你身唔身痕+有無錢fing
我都係1230v3, 之後換左4790k 一陣, 就轉左3900X (壞U, 玩左半年先RMA)

我咁問係因為個FD想Upgrade, 我叫佢等B550 + zen2, 但係一來冇貨, 二來唔知邊粒岩佢, 佢打機但係唔太打大作, 同埋都係1080p 60hz
cm hyper 212
thermalright ax120/ts120plus
gelid sirocco
有貨再算
我用風魔2配3700x,打機61-3度覺得唔錯
除咗大舊到遮咗半塊老母板,$500內真係無咩野彈
呢d嘢 唔1對1比 都唔會覺得有問題

之前我諗住科技有進步 買左隻ts120plus
點知仲衰過我10年前隻u120ex rev b
仲要係輸6度
3900x default small fft 燒機
70.x vs 77度 同樣都係ts120plus果把風扇
上年zen2 一出冇貨, 而家都係冇貨, 唔砌個陣就大把貨
AMD’s Lisa Su: “Zen3 is looking great in the labs, on track to launch later this year”

https://videocardz.com/newz/amds-lisa-su-zen3-is-looking-great-in-the-labs-on-track-to-launch-later-this-year
3600 有貨未 成部機差粒U
想買cm hyper212 唔差咁
月中
把fan係垃圾

話說212呢加加左LED 貴左勁多
以前200都抵屌
呢加成200尾 但又係用番同一把風壓FAN
各位巴打 想問一問msi mag x570 tomahawk wifi呢塊板掂唔掂本身用緊2700X
冇大問題
巴打如果你仲記得我嘅 我本身係用緊prime b450m-a我一直忍咗好耐 所以仲考慮緊邊塊
你要io擴展大一定x570 tomahawk果塊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞