[金鐘救港漫!]龍虎門暨港漫討論區 03

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
係,以前佢老婆炒樓,後期d專欄都話可以唔駛做
估唔到最後係肉狼最唔掂
好似話挖咗牛佬班助理
馬蛇炒工廈,肥良靠老婆炒樓
兩個曾經對漫畫好有熱誠既人都不及炒樓咁過癮
牛撚肉狼兩師徒差唔多啦
以前就係睇到李建成無限升lv就cut
本身都好地地 應死又唔死 悶到嘔血 係要拖到爛
咁牛佬未衰到俾人追債掛
群埋熱狗、抹黑手足喎
大家對肥老師的道義便十分好很足夠
樓上影評人應該便沒有見識過肥老師後期之絕世作品矣
朋友,要媽叉的又何止電影呀!!!戰你娘親!!!
粗口俠
人地馬sir 肥良
去炒樓
顯朕就仲搞港漫
搞咩漫畫城
自尋死路
話說 想當年肥老師唔係雄心壯志用海虎進軍美國
俾美國人射精般快感嘅享受咩
我記得岀左本濕鳩2.5加設定集
垃圾手機game同隻樣衰到嘔figure就冇左回事

利申: 我有買隻figure仲喺度
果本書我都有買,電眼變左Tony Stark
仲設定海虎唔係一個 係成班人 又用武器又盛
我都有買隻figure
動畫個本係海虎the beginning, 唔係2.5
2.5有醜化郁民同長毛做狗
肥老師後期最佩服佢既係佢夠膽起用和仔做武神鳳凰
武神系列當時都差不多海洋LOGO
成功令和仔上到黎
佢真係好敢用新人
當年肉狼搞漫畫搞到上市喇
係佢唔帶眼識人同唔識理財怪得邊個
仲埋咗成蟲堆
當年接手鳳凰時,對比肥良覺得有點悶,冇咁爆
人物冇咁多,只有幾個
但睇睇下每個角色都寫得好立體,好感受到每個人既情感
鐵軍窮一生為兄弟,更死在兄弟手上
天泣無慾無求,只求一片安靜之地
飛歷因時間的關係,錯過了明天小姐,一生也為明天所折騰
加奧就是權力慾望為主
赤心是一個有完全境界簡單強者

赤武是本書配角死那期最有感動的一刻,因為赤心想做回好人,力量已提升到等級上限,賭上了鐵軍退後的一步

斷海縱橫七海,高峰事業,但沒了兄弟,沒了愛人

變種人蒼魂,對月球和地面的人充滿仇恨,首自爆發出磁場力量

而且和仔作品永遠有贊的是他永遠有留白空間,也不會寫盡所有東西,該完就完
,最後決戰也只上到7x重天
係,每個角色都寫得有血有肉,赤心一句沒有目標咁過生活其實對而家既人係一個反思。
成套武神鳳凰都冇咩好爆場面

但係寫角色寫得好好 好似希望咁

估唔到可以由始至終都寫得咁正派
其實成套野啲敵方 都冇咩真係邪惡
嗯,媽的娘親,看過預告後,便只能說肥老師的執導能力跟學生作品他媽的沒有分別
武神鳳凰最撚好睇就係爭雄大地篇, 打撚到仆街, 峰迴路轉
赤心最尾出場, 之後個完埋個角色, 非常完整
希望死左後個故事有D 鬆懈, 睇到斷海影射肥良都知和仔已經想走
最尾打果D 外星人都總算幫成個故事埋左尾
我個人覺得武神鳳凰好唔過前期武神, 但大大贏過後期垃圾武神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞