[金鐘救港漫!]龍虎門暨港漫討論區 03

1001 回覆
1 Like 10 Dislike

袁家寶鉛筆稿
風雷真係好能型
無睇四年 最近睇返一本 點解全部人都返曬生 東方無敵 火雲邪神
當年創刊龍少d公仔
矢吹?
外傳既故事有得整合入正傳係唔錯
但始終唔希望見到火雲俠比人nerf
點會呀 證據呢
一樣咁老土
神也會講粗口
聖帝果段故事我好鍾意
尤其鐵面長空用一人就毀滅左善良國度
成期無打過但好好睇
月巴同葉明發時期嘅黑豹熱血到
就算係後期,只要摒棄睇傳統打書嘅角度,嘗試以欣賞小品嘅心情去睇黑豹亦都可以發現另一番樂趣
黑豹便可能是港漫史上最痴線的作品呀
再唔nerf邊個可以同佢打 佢真係已經天下無敵啦,咁多buff係身,又蟲又神脈
大家都係食腦既 ,所以黑豹無做過主角自從要食腦開始就
唔nerf又去返之前bobo咁
下下佢贏佢勁 睇黎為乜
重溫左之前續舊著嘅「東方真龍」頭50期都好睇 真龍死左明顯係已經寫左結局 但後面十幾期明顯亂拖 仲出左個黑豹嘅角式戰狂

玉記d書係要拖到爛先肯完
東方真龍係舊龍大佛白光果度駁落去係幾過癮
又出番馬小靈,好似有個黑手黨BOSS,仲有練風雷
前半還好,後尾又老祖宗鬼上身幾ON9,真龍死左天武英明同龍虎門好friend, 之後就唔知講咩。
余詠良D橋麻麻地
直頭係估你唔到無定向,但又好過癮,我都唔識形容
D橋好明顯無前文後理,每一章都好突然出現,但每章故事都好出人意表
好似好有哲學但又好亂黎,其實真係幾值得睇。我相信應該唔會再有近似作品。
原來鄺氏當年直情有部拳皇街機係公司俾人一路畫一路打
我覺得個尾唔關余兒事 似比人要求拖長
成部外傳畫功起稿都一流(夏偉義起稿 黎志昌勾頭)頭50期劇情都中上 補完到舊著 56期用小虎vs黑龍明顯似完結
我自己麻麻地成班大嶼山無人死過,又再打一次呢d劇情,雖然都客得返舊著d人物特性
寫得好撚差喎第一期就爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞