[金鐘救港漫!]龍虎門暨港漫討論區 03

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
隊西波贏波冇位比我入
今期新新龍專欄勁多野睇,睇漫畫內文用一半時間,睇專欄又用一半時間
李浩東第二期已經要脫,依家D期刊咁緊迫?
冇做存稿
正常開書都應該有3期存稿。
除非好多錢駛開書。
但牛佬又唔似等錢駛。
所以睇唔透點解唔做存稿。
風雷遇上 雷神
以前古惑仔做落嘅壞習慣,牛撚係慣左睇今期書數升跌再諗劇情,例如做做下文戲發現跌書就會即刻加返場打戲、出新角跌書就出返神人,咁樣寫書點會寫得好,咪比我睇死佢本《東東》遲下一樣變神人格鬥,啪啪啪又「劇力萬鈞的一期」
唔會掛,我睇東東第一期似係度左長遠故事
係古惑咁長又三日刊先迫到咁埋
唔知 543 咪大陸制作,
d 畫風好強國漫畫 feel
本身男主角東野虎係中國人
嚴格黎講你都可以咁講

但係佢果3條蛇個名已經………
佢當年生死可相隨埋左好多伏筆………
遊子健
2代
又話和興和,中興,3聯都強左
背景設得好似好好
成篇誰是遊子健都冇驚喜
講真,睇古惑仔最後果part已經知牛撚回晒塘,連打一場轟轟烈烈再收場都搞到咁難睇,乜鳩立花知道有人買起粉南就扮接任務暗中救佢,痴撚線照抄John Wick 1 但係又抄唔足,戲入面個殺手朋友退場果下幾撚型,書入面立花搞無間道都唔通知粉南夾橋,結果勁尷尬

粉南最後一戰居然係打一班二打六,仲要比人斬到重傷走佬,乜撚野結局黎

溫日良編導,母夜叉首映禮今天(7月2日)於 K11 Art house 圓滿結束,感謝大家來臨!
畢竟這就是江湖
又黎牛語?
狹路相逢勇者勝
子健篇真係笑撚到我
當初牛撚好似有講過南神結局係比子健鎖
所以個個都好期待子健篇 點知又係爛到仆街

高手
丁遙棄女殺子,係台灣風光一世、基佬金雖然要奶老閪但係都奶到個幫主返黎做,大飛講義氣就一世折墮,死左個仔都報唔到仇、無人送終,公平咩?
呢part最痴撚線係未收到貨就放人質,結果連批貨都粉南夾埋,個腦係咪裝屎架?
冇睇過肥老師啲戲
會唔會岀現真人對白講

朋友 你便沒有道義矣
你便他媽的吃屎呀呀呀~~~!
純粹鳩估
其實德哥可以開多本王風雷
係唔係因為搵到之前古惑仔完書後嘅前和平助理返黎埋班幫手
(跟住牛佬依家反而唔夠人手,一病就搞到冇存稿要脫期
子健搞咁耐原來同路人冇分别
起碼都有啲身手,打又唔打得
牛佬夠講過如果古惑仔結局,南哥一定死
點之到落筆咪又係唔夠膽寫
$25
岩岩上星期買牛佬本李浩東
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞