[金鐘救港漫!]龍虎門暨港漫討論區 03

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
當年佢仲以為自己係畫壇天之驕子,其實不知不覺已經被肥良追上。少傑本黑豹成pat 屎咁,撐佢都on9
當年畫集都重好堅挺嘅 
神兵最好睇既神兵2, 玄天邪帝, 神兵F 都係鍾sir 編劇。就算神兵1 開頭都係文敵編,有頭有面既編劇。顯朕無一個好編劇神乜都死
邊有錢請編劇
之前套神兵問天咪大寶編劇 玩爛左成套神兵同問天
有冇人同玉郎兄傾下
叫佢醒覺啦 買版權啦
佢以前在論壇經常強調自己係中學生,但問佢學校敎緊咩或當時中學生興啲乜永遠答唔出,過咗十幾年扮無可扮先話已中七畢業
嗰陣海虎news group 鄉土都見到佢
我都中學雞(嗰陣) 見佢講嘢都奇撚怪
肉狼乜柒書都話好正 好似啲死忠麻甩佬
我中學雞嗰陣都剩係睇下龍哥本火雲邪神
巴打你唔好咁痴線啦,條友宜家係搞到冇錢去做,連版權都要賣埋俾大陸

佢玩撚完㗎喇
乜咁能大獲
佢搞乜野蝕咁多
漫畫唔賣得,杭州有個玉皇朝樂園投資左又好耐都開唔到 (呢個真係好耐,我聽都聽左四五年咁濟),仲有其他投資失利掛。
咁慘4-5年都開唔到?
都唔知開左無人去定係開唔到,但肯定係蝕錢
佢鑊鑊返大陸搞都損手收場
仲唔學精
自己爭人數仲臨老入花叢
好像和仔穩打穩紮咁咪好好地,叫好又叫座

當年天子六寫得好好地突然要人完左佢,改寫最難寫既三國做天子七,之後再出天子八係講蒙古人既,點投入去睇啊?
黃禍一擊
天龍刀
蒼狼刀
又九陰真經又空明拳

如果天六宋帝炳啲天子武學畫得霸氣啲就好了,天驚地動同如來神掌個氣勢仲衰過岩岩爆全陰全陽個下
出天子九顯朕傳奇啦,寫小子成長,之後江湖爭霸同老屎忽最終決戰到一統江湖。中間寫下點黑化點武功盡失打入黑獄啲234567點幫佢重建皇朝。最後咪眾叛親離身邊得D公公同北國妃嬪咁囉
好似話公司仲被上門追數
所以玉記已經拜鳩拜
書數無,人才無,連自家成名作版權都無
漫畫代理又賣埋
水深寫過古惑仔版,黃暴龍
衣著終於有番多少時代感
新新龍再咁搞落去可能又會變番以前外傳之流劇情
又係度搞埋晒D異能屬性相剋為煲金鍾罩而煲唔理後果
換左套衫又幾好睇喎衰鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞