[金鐘救港漫!]龍虎門暨港漫討論區 03

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
基龍用雙重摧心錐打死蒼龍一次,得九死邪功之助,蒼龍番生,基龍大怒使出蛇貓絕學:挖眼。蒼龍唔敢冒險急退,跳上鐵鯨支架之上。
基龍心念一動,擲出雙節棍鎖死蒼龍足踝,再用柔道抝斷蒼龍脊椎,連接被殺兩次,蒼龍重拾認真,準備全力反撲。
龍天下為逼金鐘奇人現身,遙撃被蒼龍震飛嘅雙節棍,打斷巨鯨尾部砸向市民,金聖僧準備救人!
大地震下,邪神運功保護珍珠,無暇照鏡,王苦海於此時冒險折返保護明鏡!
地震過後,石鐡居然死唔去,保保住佢老婆小佩,老邪成功保住安倍首相,但珍珠已經氣絕身亡!邪神為保妻兒,將三大外掛貫入珍珠體內,成功番生,但冇咗外掛嘅勇哥,今後戰力暴跌!而羅剎教黑白兩道成員全滅,中衰可期!
小蛇之前力戰三大高手,傷疲交煎,面對執死鷄嘅蚩尤,慘遭打敗,不勝戰神終於戰勝數+1
佢運起魔道經想收小蛇皮之際,一把不知是否幻覺嘅聲音响起:蚩尤,你還沒醒覺嗎?你和我,都把道經練錯了!
鏡頭一轉,文殊不知何時,已不在囚室中!
小貓坐直升機到達北太極領空!
黑龍竟然可以打贏蒼龍
好爽 一個毒將成本書所有on9野掉走哂 之前整到勇哥咁屈機真係on9 仲有寫到神武家咁廢宮本武藏咁型棍比痴油打死
D打鬥做得好睇到 諗起之前果D氣功互射
今期新新龍 大家買左邊個封面?

正評:萬友版
負評:普通版
龍哥話(佢估) 543 得6000書
消息人士指勇哥被nerf 讀者群反應非常正面
佢喺邊度講?
大肥節目,上幾個POST有LINK,佢同龍哥飲茶
岩岩講山海得6500 書
黎緊實俾文殊,東方無敵打到仆街

實力連降幾個GRADE
希望下期小貓作為主角可以威番次,
鍾英偉接手後劇情都冇咩失望過,
應該可以期待下
邊度有?
破你膠處(笑)
真係打斷自己雙腳練天殘腿
福龍作品而家連8000都無真係好心痛
賣左俾騰迅唔駛幫佢擔心
今期新龍專欄
蒼龍未認真嘛
認真都會死, 呢D表面人物鍾SIR 最憎
上期後記都講明
Btw廢鐵又唔駛死
(轉自隔離登, 係尋晚大肥節目重點整合, 詳細可以去youtube 聽重溫)
聽緊個網台, 佢地有D人事關係搵到福龍飲茶, 整合少少, 比較散收收, 見諒
福龍:
- 山海大約6500書, 大約會做多年零, 福龍一早想完, 但大陸個邊要佢畫長D,
佢係有請篇劇, 個編劇本身係做電影, 係漫畫fans來, 福龍都知佢唔係好得, 所以都有幫手改橋
成本極高, 夾埋32萬, 香港收入只可以回到本, 福龍基本係0人工
大陸出份人工俾佢(呢度我估應該係計點擊?), 如果冇呢份人工福龍基本上係會即斬

- 好想出大拳(......[sosadsk])

- 同鐘sir冇不和

- 摺書係得一個原因就係唔收得, eg天子6

福龍自己知佢手畫得, 故事唔得

新新龍
- 升左3千書

牛佬有排休養
睇專欄覺得奸興啲橋真係好bad taste,
佢啲橋勁伏,隨時整到本書變爛,
仲留佢係度仲乜
用嚟刺激鐘英偉思考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞