[金鐘救港漫!]龍虎門暨港漫討論區 03

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
只會勝,不會敗
個時買剩係追袁家寶個故事
的確係 表達方式無進步過
而且劍僑佢拎d角度麻麻
打鬥平平無奇 所以近幾年越睇越悶
如果唔係同龍少一樣畫得靚同仔細真係唔想睇
J死中國班fans
佢應該都係等緊有無大陸老細buy佢個idea
一條龍 漫畫 動畫 game figure 先出
呢個topic係香港出都係等做炮灰
老是常出現果幾下迴旋踢,轉身勾拳嘅分鏡同姿勢真係睇到好撚尷尬

就算係肥良,當打果幾年都幾肯諗新野,
黑豹入面無界紫電拳,我仲記得佢成個陀螺咁轉黎轉去,越轉越勁出招(雖然而家睇係on9)
都唔好講之後海虎一大堆新野
四大名捕頭一章係最後架喇
之後出都無本掂 九寨其實都麻麻
108唔係有少少故事性真係唔會買來睇
我鍾意天子6果隻size份量,睇得爽好多
有冇巴打可以講下蒼龍同韋陀d恩怨?
追返無耐,完全唔知蒼龍係乜水
但係九龍城寨吸到班人睇bl
無端端走出嚟嘅正宗九死傳人
想效法古人九死九宵交換心得突破更高境界,捉咗小佩又餵佢食醒生夢死毒藥,迫韋陀幫手,到就圓功嘅時候又唔想益韋陀,一早同人夾定經鍵時候攪小佩,害韋陀走火
唔該晒巴打
但睇開傳統港漫就個feel麻麻
港漫有唔同風格都係好事嚟ge
Hi我係九十後,仲有追港漫
仲要成日推介人睇海虎
鯨巴真係交代得好能好
舊著有無蒼龍?
終極黃金劍
終極膀胱劍
連美漫marvel都差啲破產靠電影先彈番起,你唔玩電影周邊你畫到曉飛都唔掂
,可惜兵器潮之後無以為繼,同埋佢出啲精品好多都麻麻,好似啲figure,又樣衰又貴
好似鬼滅唔係套動畫 點會爆紅
所以齋漫畫其實係死梗

大陸好多漫畫小說其實都係諗住紅咗再出game/戲嚟賺一筆
熱血公民都出過,門小雷都有份畫過
九把刀開頭都掂
冇呢個人
你自己一條友最多加一兩個助理畫黑白漫就可以做好自己就得,你港漫好似美漫咁養成棚人,剩係靠賣書唔掂架,同埋我都唔明大陸啲figure技術進步咗好多,點解港漫唔搵人出啲好啲既figure,例如問天邪帝可動figure
萬有復出個時有個用涅槃道嘅涅槃妖僧,算唔算?
練九死練夠九次,就會升級做涅槃道,又要再練九次涅槃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞