[金鐘救港漫!]龍虎門暨港漫討論區 03

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
消息人士指王風雷雙周刊12期

出週刊得唔得

雙週好吊癮
幾耐無見過港漫係雙周
可能最尾會變,港漫雙周幾難做
短短地唔錯 如果12期唔勉強添食會買晒
我擔心佢唔夠人做兩本多D
如果王風雷係雙周,咁兩本應該就係資源極限
港漫息微左咁耐,好多助理轉左行
睇怕佢應該搵左另一個班底做
袁家寶李重豪可能自己再搵幾個助理埋班
龍少藝術家性格邊有咁易夾
龍少改得九把刀D野,搵得鍾SIR 編劇,即係佢都知自己弱點係邊
D人要死唔死對整個故事緊湊度影響好大,我睇到柴榮都翻生真係著撚左
呢D二三線角色都唔捨得死,打麒麟又打左十幾期,練功又練左十幾期
神速神到有分身,係實體分身唔係殘像,睇到我R晒頭
最難受係睇李建成,編劇一走成個故由雷火大戰孖刊高潮跌watt跌到不堪入目
明明雷火只係武藝上既對手,彼此都尊重對方
為左拖住火祖,話佢因為唔係武林第一而入魔,成個性格扭曲晒
最好笑係明明話左李世民坦然面對生死無入棺,後來又改橋話佢人左棺
總結龍少係適合有人寫晒個故事俾佢畫多過佢自己邊畫邊諗

同埋睇小d讀者意見,個個都話唔好死你就聽,本書點會好睇
改橋改得清節出色。我都話可以選擇性遺忘,
但之後係點,大家有目共睹
山海睇台灣ppt文字劇情就知道龍少繼續係以畫會友
認真,鐵路人就冇咩用架啦,本赤殺縱橫係靠赤殺王,雷祖同烈火老祖做成好睇,但因為港漫習慣,收得就要用盡,去到後期就好拖
李建成
個武功太撚屈
果d細胞分裂嚟
分好多個人可以密到包住自己同人打交?
應該係魔法系。
王風雷
地獄戰神
https://www.hkfilmblog.com/archives/75934

肥老師套戲好似幾好笑
呢部竟然係佢第2套戲
睇嚟佢應該炒樓發晒達咁多錢用沖嚟嘥
笑死
李建成拖咁耐好悶
山海睇左幾期就close了
肥良唔安於自己本份,走去踩過界,證明真係錢多得濟
雖然佢連自己本份都做衰左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞