沈陣營第三百五十四期 - 聽大師一言,注定跌錢,往後停水斷電,唯有說句撞老千

1001 回覆
6 Like 1 Dislike

自由亞洲粵語 RFA Cantonese
· 9 mins ·

【美國參眾兩院火速通過《香港自治法》】
【法案將提交總統特朗普簽署】⁣

《香港自治法》(Hong Kong Autonomy Act)繼上周四在(6月25日)在美國參議院及周三(7月1日)在眾議院通過後,今日(7月2日)送返參議院作最後三讀,並且在沒有反對下火速通過。參眾兩院兩日內完成的合併版本,將送交總統特朗普簽署。⁣
條女冇屎忽都咁proud of...
港女真係...

呢個呢
我飛左好多頁...
但我想講呢其實港共好多人反左戰爭罪行
係唔能夠同犯政治罪行既抗爭者睇齊而話兩批一齊特赦先公平
呢個我會成個頭鍾埋去囉唔該
港女o個件一啪就知撞骨,唔著貼身褲一定唔見左個屎忽
殘體字 腦殘
其實學語言咩書都唔洗睇,拎住本字典9譯就得,譯譯下就識
聽世柒講佐D德國的法理基礎: 如果呢D法律同判決唔係出自被人民認可的"公權力", 建基於呢個不被認可的政權上的法律與其判決通通係"無效". 係要全部放哂然後再按受認可的新憲法上制定的法律來全部再審理過

都係講果句, 法律同軍事一樣, 都係政治的延續, 所以政治上的根本問題係唔應該用"法律"去處理.
我認同世柒呢個論點: 唔應該用"特赦"呢個term. "特赦"等於承認佐呢個政權同佢所公布的法律, 如果呢個政權本身係有問題, 咁佢所公布同行使的法律就應視為"無效". 要全部按新法律再審理過哂.
https://twitter.com/caijinglengyan/status/1277252909353201665?s=09

YO, 大洪水渣嘛, 洗乜驚啊

睇黎支那係唯一一個十災都唔會滅亡, 神魔都要投降既理想國度
\|/
以前有林佐瀚《每日一字》
而家每晚有《每日一禁語》
\|/
突發 藍韜文屌柒匯豐
https://lih.kg/2091130
\|/

我聞到大茶飯既氣息了

中和番

四大邪物到哂
\|/
師父早晨
\|/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞