沈陣營第三百五十四期 - 聽大師一言,注定跌錢,往後停水斷電,唯有說句撞老千

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
呢個等於向全世界宣戰,所有國家主要官員,只要批評中國既香港政策,即犯國安法。拉人封艇。

我聞到義和團既味道。
我地領導好打得
聽講去左大西北搵定個山窿做指揮總部
親自領導
親自指揮
外媒報導,非洲國家索馬利蘭(Republic of Somaliland)總統比希(Muse Bihi Abdi)將派遣代表駐台,將與台灣發展長期關係。民進黨立委王定宇也在臉書上分享這則報導,並稱如果消息為真,這項外交突破將撼動這個「非洲之角」索馬利蘭。

非洲開始靠攏台灣
大家唔好咁擔心
我哋沈門上下一直跟隨師父愛國愛黨
三峽大壩一定唔會冧
沈佑中國
沈師尊已祝福全中國
no,我睇完38條,外星人都拉得,只要佢喺火星講港共支共壞話,入境香港就可以搵popo塔佢
為創立中華四維拓樸帝國做準備
外太空是我国固有領土
以師父之名,賀千秋萬世
38條就係扣押外國人質「法律依據」,香港美帝子民成為人質有可能
同時呢條條法可以拉埋在港英藉人士包括持有BNO o既三百萬港人
支共試緊英國底線
如果以前秦始皇識玩,喺焚書坑儒前立條國安法,就變成「依法治國」,可惜佢唔識玩
\|/
估計美帝好快撤僑,其他國家都會,根本係任屈
唔使入境 IATA 規定領空都係領土
以後坐任何喺香港注冊嘅航空公司or經香港嘅機都拉得
正式立左之後要密切注視班外資動向
支共好有可能要求每間企業入面有個黨委o係到監察
而且黨安法下政府可以任意凍結個人及企業財產
私人財產o係香港下已經冇哂保障
睇吓班外資同外國既得利益者take 唔take risk留o係香港
之前審查中概股而成立既調查小組係咪最遲七月底交報告?
可能禁止公共基金投資臭港
睇定少少先
點止「人類命運共同體」咁簡單,直情可以掌宇宙萬物
美國正式將華為及中興通訊列為對國家安全構成威脅
2020-07-01 HKT 08:42
美國聯邦通訊委員會正式宣布,認定中國電信設備商華為及中興通訊,對美國國家安全構成威脅,禁止美國公司利用83億美元的政府資金,購買這兩間公司的設備。

聯邦通訊委員會去年11月投票通過,將華為及中興通訊列為威脅美國國家安全,並提議要求鄉郊電信營運商,更換正使用這兩間公司的設備。

委員會主席在聲明表示,不能、亦不允許中共利用網絡漏洞,危及美國關鍵的通信基礎設施。華為及中興通訊暫時未有回應。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞