沈陣營第三百五十四期 - 聽大師一言,注定跌錢,往後停水斷電,唯有說句撞老千

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
其實係兩件事, 你唔同意咪暴力威迫
畫面好靚咁要脅你, 好似十一哥咁又得; 直接滅你聲又得, 大把方法
法律只係一班人寫個規則出黎, 好人既咪俾幾分薄面你好似有保障
衰D既, 寫法律既可以係班罪犯黎
一日思維困起個框入面注定冇運行
支持你
我本來都想嘈交
比面樓王
要依法嘅話,本身就邊個都唔應該特赦
認真講
民族主義來來去去都係一個套路
如果你覺得香港民族主義者同小粉紅手段無異
恐怕亦都會係事實
當權個個都唔專重公平同法治你講經咩
成廿幾歲仲咁天真都有

龍門任搬
憲法任改
冇證據就自製
冇犯法就寫條咩人咩地方都有機會犯法既法例
仲勁過cfu奇幻倉
公平同法治
係到嘈無意思,沈門呢個地方大家你有你講我有我講,唔強迫任何人相信一個人既主張先係正路,否則都係神棍主義 唔好同我講the means justifies the ends,係迷信既一律不可取咪撚學肥佬閉門造車。 大家平心靜氣討論,唔喜歡咪唔覆。
所以咪話部份抗爭者本質同中共無異,上咗臺係有可能變成另一暴政,雅各賓派之類
我公道講句,喺支共統治下研究法律係無謂嘅,因為嗰啲唔係法律,係黑社會家法,而立呢啲家法係一個非法組織,你會唔會去嘥時間研究和X和嘅家規同佢做學術理論吖?唔會㗎嘛

勾義嫂就三刀六洞,你用歐美法律睇一定係shot嘅,唔會有陪審團,唔會無罪推論,只不過黑社會未必會玩屈都講吓證據
而家係極端派抬頭嘅時代
唔係和理非當道嘅年代
你只能夠去接受同埋歸邊。
特赦義士既話,義士一樣做唔到呢四點
黑社會可能都仲有道義少少
唔勾義嫂
支共幾多公共情婦
公共情婦起碼都真係public use
重點係勾左你二嫂咁又點
誰大誰惡就誰正確
呢條先係法律
共匪沒有道統
唔明點解企係‘正義’一邊就可以唔洗負責任(先唔講判太重、判決不公等),同時另一邊ge人都覺得佢自己先係正義。
執政一方一定用所有方法打擊對家,假設我地取得政權,係咪要朱藍絲九族 以確保自己既‘正義’不滅?
你點樣判定佢一係做唔到,未發生嘅事你100%肯定,你有咩證據?
讀law?乜香港law係教有罪推定?證據都冇講就可以話一定做唔到呀,都忽忽地
朱巴引咗好多師兄出嚟
咁齊人,通常都係迴光返照之勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞