連登巴膠怒屌71大遊行暨屯赤屯市VIP區專區

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
喜鵲樓落車穿過定富街咪出到去觀塘道休憩處
另外掉頭問題,裕民坊重建埋紅 van 站果排樓,希望可以畫多個巴士總站,搬部分碼頭做總站嘅線入去,開出之後逆時針方向經由協和街,物華街出返觀塘道,就可以避埋個迴旋處
其實第一城直出係最基本,非繁行火炭路出入好快
btw長遠86C全面併入286C,厹任務
開一條沙田區內線途經所有無鐵路的地方
六美-大圍-新田圍-水泉澳-廣源-駿洋邨
連登巴膠怒屌港共擴疫製亂暨厹不務正業收車賣罩暨W1敬輓專區
6X市區快速啲fd
起碼價錢冇分別
呢個係真快速喎,而且冇X尾,唔好拎佢嚟比啦
唔係假X線就得啦
連桷璋
3 小時 ·
【1535 寶湖持刀事件】
到場問過,現場消息話係有關戴口罩引起嘅爭執,由大中嚟到寶湖,演變到持刀爭執。目測事主依家平靜,有新消息再update。

【1603 更新】
事主戴返口罩,依家上救護車。

【1620 更新】
有目擊嘅朋友打俾我講返件事。我撮要如下:
事源喺入大埔嘅巴士上事主無戴口罩,車長要求佢戴返口罩之後,事主抆刀,喺大中總站落車之後沿一田橋過到寶湖,最後喺相中呢個地點被制服。

賣罩係為左防止黑心藥房食人血饅頭 呢個係偉大使命黎
20A 真係R爆頭
未睇走線以為佢窩打老道轉入彌敦道佐敦道去西九龍站
點知原來係直接轉入去
與其係咁不如去九龍站
起碼做多班寫字樓客

再唔係就索性經亞皆老街奧運過去深長荔
https://www.youtube.com/watch?v=f6S34rD6QOI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR22YeY9JZfjeodPs1U_UOUvdnNlHkuLfkVmdsDLYaGFHCyTY9AJwTM1y3Q&app=desktop
總括而言, 雖然81C來往馬鞍山及尖沙咀既行車時間較87D快捷, 但81C喺沙田區嘅走線對馬鞍山/第一城居民既觀感唔好
同埋唔經太子至油麻地一段彌敦道既九龍中心地帶, 先至令到佢嘅客量咁差
想81C既客量提升, 就必須進行路線改革, 提升馬鞍山/第一城居民既觀感之如, 亦都能夠好好善用九巴車隊既資源, 以免81C長期喺部分路段經常空載
81C九龍快唔到幾多
87D有塞油麻地,81C冇
入佐敦道搶224X客咩
去深長荔就太子道西/界限街啦
其實好難搞
將81c拉埋入太子道西, 彌敦道北段, 一塞車基本上變成3線攬炒(連埋281A)

而家叫做有第二條路比你選擇, 同埋請問由萬基大廈行去旺角地鐵站係要幾耐??
同埋87D同281A太子個幾個灣
不過下繁都幾多人搭 真係懶得行
幾多人會係太子、旺角去九龍塘再轉東鐵,instead of 旺角東
旺角彌敦道行去窩打老道要10-15分鐘
點解唔搭87D/281A
住富豪果啲咪唔搭
81C抽87D 2-4架車全日拆281X、281B,281B濱景/第一城開維持原線,281X九龍走線路87D第一城尾站,87D耀安直出
當尖沙咀/佐敦-大圍/河東呢幾水客冇到
281X未必夠客
會變有啲似89C
反正大家懶得轉 梗係一動不如一靜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞