連登巴膠怒屌71大遊行暨屯赤屯市VIP區專區

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
有幾次眼訓唔想轉車諗住87d去tst啦
搭到去太子我就幾乎暈車浪想嘔
結果果2-3次都係太子至mk就跳車
仲搞到明明時間充裕都差d遲到
跟住幾年冇搭過巴士出九龍
87D慢,因為要方便我去太子、旺角;
81C慢,因為要載埋其他區嘅人,關我撚事啊

利申:非沙田撚
唔係配condom櫈嘅話真係多多都歡迎
大西北個堆,除左有尖沙咀獨立特快,其他美孚碌到MK、油麻地、佐敦,都未嘈,
荃葵更無直達MK,沙田區-深水埗區、油尖旺區分家,快過成個新西好多
因為大西北幾分鐘一架
88X會變雙向
落油塘 火炭站搬去駿洋邨
講緊新界段碌你就講九龍
即係又喺沙帝組邏輯 九龍唔算慢就可以新界繼續兜

81c馬鞍山碌到大圍先上公路 情況係似63x天水圍時期
87D冇人咩 第一城冇281A咩?咪又係為咗濱景大帝
281A/87D九龍同新界段唔慢,81C九龍段較快,所以為就石門有密車出油尖旺叫雙飛,就整慢81C新界段唔合理
67X新界/龍段都慢,又唔會個位數班次
281A/87D都幾分鐘一架
會繼續上下午二種行法
望地圖火炭段拉直返舒服好多,平時出入火炭站係咁左扭右好都辛苦
夜晚返第一城做到
要倒車
30年前九巴計到盡, 難得可以開條沙田到尖沙咀嘅線, 就一嘢劃到條線去到當年最遠嘅耀安邨, 當埋沙田區內線咁用

邊個諗到之後條線要經錦鞍苑欣安邨保泰街同錦泰苑, 淨係呢段路嘅時間已經足夠架81c 由第一城去到車公廟
開線果時81C係唔停秦石大圍,後來先加停
問題自此出現

秦石大圍現時佔81C過三分一客量,佢又唔肯縮石門要回程收足$8.9
佢力推280X轉287X係完全唔work,呢段路好長途又唔係,一叫人轉就倒哂落0066,收$8.9變一個仙都收唔到
好奇一問
究竟外國有無通宵巴士?
通宵地鐵都有
台中囉
統聯有條326做台灣大道通宵服務
好多地方有
London
LA就有D路線開足24小時
首爾有,
返香港坐凌晨機,
去機場嗰陣想坐通宵車,
但要去返首爾車站搭,
所以我決定坐返尾班地鐵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞