Citi 手機開戶 [3]

1001 回覆
10 Like 10 Dislike

第一第二有咩分別
如果我入港幣會係邊個到? 人地過數又會係一定二到呢...

第三個問題我入美金係咪係第三全球個到計?

如果外幣用錢 會係扣 再扣第二?

同埋幾多日有卡 thanks
月月增息: 港紙 only
通知存款: 綜合貨幣
入錢咪睇你比邊個戶口號碼人地
Global wallet 唔係戶口黎
係 based on 通知存款既服務
當你經 debit card 用外幣
可以直扣通知存款對應果隻外幣
Thanks 如果我去銀行存美金 會計綜合?用個時 會先扣持有美金 唔夠再即時對換扣綜合既 港幣? thanks ching解答
答左 thanks 自己腦
你去分行入美金現金既話
會去左通知存款到
好似你而家登記左美金 global wallet
到時會直扣你通知存款既美金

如果我已啓動Citibank Global Wallet,而我的通知存款在進行海外消費交易或於自動櫃員機提款時餘額不足,會發生什麼事?
如果您的通知存款餘額不足,交易或提款將被拒絕。 您可以立即透過Citi Mobile® App購買外幣,然後再次進行交易或提款。 在旅行或購物之前,請務必在通知存款中準備足夠資金!

其他自己睇
https://www.citibank.com.hk/chinese/banking/citibank-global-wallet.html
自己打上去CS要求出新卡

一要求換新卡 舊卡會用唔到直到收到新卡

其間大約一個星期
唔該晒你
影哂相 但收唔到email
ching 影完相係咪即刻有email
我影哂收唔到email
想問其他銀行戶口轉美金入citibank戶口,
係會自動入落global wallet or 自動轉港元入港元戶口?
你比邊個號碼人
咪入落邊個戶口囉
又係岩岩影哂相?
啱啱上網搞,開唔到佢個格式,入唔到資料
可能要等幾日掛
外幣每日限1500us分行存手續費0.25%

如果我轉帳會唔會不限? 250hkd手續費 我有冇get 錯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞