Citi 手機開戶 [3]

1001 回覆
10 Like 10 Dislike

thx, 因為見到app有得申請, 爬文見有人講
佢出糧同支票薄同一個戶口
唔係要支票出糧
我轉錢入去 當唔當?
收到申請成個月都無聲氣,打去又唔通
本身有佢張信用卡 walkin分行即日開到
要其他銀行戶口自動轉賬入去
Pps ok?
狹義嚟講無錯係3個不同acc

1.月月增息->狹義上既current,流動性最高,eps/經master碌卡消費既default acc
2.結單儲蓄->呢個先係正式儲蓄acc,不過因為citi無簿仔, 加上每個月既結單都係綜合單所以意義不大
3.通知存款->有巴打已經講咗,通常係for外匯交結用,萬一海外碌卡外幣wallet唔夠錢就會嘗試即時由呢個acc兌換外幣(於此場合priority不能免手續費)
信貸同banking係兩條line,只係系統上可以link返同一個ebanking方便管理
原來仲有個齋港紙嘅saving
我成日以為月月增息係citi獨有玩法將saving同current結合埋一齊
唔關有無信用卡事, 係網上等好耐
walkin排隊我聽到坐底兩小時不了
唔洗住址證明
前面個呀叔等左大半個鐘 原來無帶證明 益左我
坐低半個鐘
不過要睇前面有無人
今日都用左成個鐘
有2個通知存款, 有咩用?

btw 咁睇黎月月增息同普通儲蓄戶口重疊左

申請超過十日,完全無消息
咁起手係咪就可以priority
屌,大家都activate到張卡,我就login唔到ebanking搞到收左卡都用唔到早兩日打過hotline叫我簽返寄卡黎嗰張野再喺佢地個web upload上去,但又冇email嗰啲通知,都唔知係咪收到等佢地寄個密碼黎又唔知要幾耐
唔係啦
大新都係支票儲蓄合一
我想問美金儲蓄係咪又要另外開?
想問收卡嗰度係唔係佢自動會寄?唔洗自己要求?
會自動寄
只有支票儲蓄戶口嗰嗰可以生息
睇翻呢個post第一張圖

另外debit card只可以link翻支票儲蓄
你係咪彈返出去入密碼個畫面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞