Citi 手機開戶 [3]

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
如果我成功攞咗信用卡 用信用卡numbe開咗個e banking
過兩日我去分行開個儲蓄account 係咪可以將兩張卡連做一個ebanking account
睇過你,小屍同里先生嘅介紹
好似有d出入唔太明
我月薪30k+但冇閒錢開(d錢放晒美股,hkd cash得5萬以下)

可否開戶同有幾錢回贈?
我轉曬做美金 但等值>200k
當唔當有200K 存款嫁
好 感謝
真係幾正
但佢比好多個戶口 好亂
ATM card係咪有齊晒咁多個戶口?
我係再之前500+500果時開
想問下係咪一定夠20萬先有得玩SI出糧優惠?

剛剛打上去問咗
每個月自動轉帳夠3萬就可以開出糧戶口

不過睇staff俾張小冊子,要食回贈戶口起碼要有20萬
thx巴打
月月增息同月結單儲蓄都有息
但前者每月平均結餘高過上個月 8000
個息口會增加
但後者係 constant
通知存款係放外幣用
同一個 ebanking acc 會睇到哂
開戶口果陣同佢講你已經有 ebanking
或者等佢特選
唔使放錢,每月 SI 80000 送 1200
我就是成功既例子
巴打咁月月增息有無話限頭一年先會加息?
定係無論幾時只要比上個月多8千就可以?
2星期前由banking 轉咗去priority

有收到message通知5個工作天後會幫我轉

問題黎啦 我點知自己真轉咗priority?佢會唔會寄張新卡俾我?
個App轉咗深色即係priority
不過佢張atm卡唔會另外寄
即係數洗廿萬都得?
Thx ching
我係再之前500+500果時開
想問下係咪一定夠20萬先有得玩SI出糧優惠?
或者等佢特選
唔使放錢,每月 SI 80000 送 1200
我就是成功既例子
即係唔洗廿萬都得?
Thx ching
深藍色?
atm卡報失會唔會俾priority 卡我?
好 搞清楚了
最後仲有個問題
因為啱啱通知我搞掂開戶
我未有ATM卡
請問如果我搵到工簽contract 填銀行戶口
係咪填番月月增息嗰個戶口number(8個數字) 就OK?
定要加野?
年利率逐月遞增

連續12個月的存款期內,年利率隨每日平均戶口結餘增長而逐月遞增* (最低戶口結餘增長要求為港幣8,000元)

年利率每月遞增0.08%**,由0.12%遞增至1.00%

* 每18個月為一循環 。
** 戶口結餘不多於港幣1,000,000元之儲蓄存款年利率。
特選係
問題係未必中特選
新卡唔會寄返 citibanking 掛
銀行編號 : 250
分行編號 : 390
戶口號碼 : 八位數

250-390-XXXXXXXX
0存款開戶係唔係唔批?
好 明白了
謝謝樓豬
同問 要帶定幾錢去開?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞