民主派初選名單出爐

880 回覆
237 Like 20 Dislike
唔係我既主意嚟架,

係戴教授一早己經話咗佢相信而家香港人己經成熟願意做策略投票,

所以佢今年唔使做雷動, 呢個方法係佢一早介紹出嚟架.

可能我有時間經常聽佢講解, 其實戴教授真係做咗好多嘢.

多謝戴教授.
又未至於全部既唔好低估其他素人
當年小麗老母都係由冇人識去到贏到個位
其實我就認為肯簽份聲明係bonus, 一定會優先投佢
你唔肯簽我最多話你怕事,初選叫大家唔投你

但初選嘅目的係為咗係正式選時避免𠝹票出現,所以最重要係守個規則即係輸咗就唔會去馬(除非你係plan b),那怕你係黨大佬定係梁天琦

如果連咁樣都做唔到,咁咪即係擺明要𠝹票?連個最基本嘅遊戲規則都唔尊重,响咁嘅時勢仲要𠝹票唔通我仲可以當你同路人咩
唔駛驚, POMPEO出左聲攬佢
睇返比例代表制,如果喺正常國家都還好
少數派聲音都入到體制
香港問題係有共匪(賣港賊)屌佢老母
仲要有班收成期廢老撐支共
dq後係會派佢嘅plan b頂上
唔係話扣番一席所以得4張名單
上次戴耀廷講話九東做法係先俾晒5席報名
然後到9月初先決定邊兩隊棄選
依家有個蔣旻正想選喎但係教協唔肯初選
何妖同西門梓但想睇佢哋輸
不過咁多深藍支粉蛆支持,唔揀佢揀邊個

未得閑google
佢係堅做實事,由魚蛋革命已經幫手足打官司,可惜知名度唔夠高
初選完踢佢哋去大灣區做政協啦

我都係咁諗.
多謝戴教授
九龍東五席派五張名單???
我理得佢白鴿定熱狗,唔㩒反對制就同我死去支那,㩒飽同意制佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞