民主派初選名單出爐

880 回覆
237 Like 20 Dislike
扣哂DQ所有區得番白鴿黨
根本戴妖又係想保住快必
諗緊搞掂譚凱邦/ 吳敏兒呢d仲實際啦,呢三條飛入到兩個已經算好

另外新西手足記得同白頭佬計數
白鴿唔肯簽聲明
初選辯論一定俾人追撚死

自己新西好想有得投鄺仔
但理性話俾我唔應該支持班老白鴿
最後民調最高嗰幾個
最好就分做3個人一組, 一人一票咁分開投各一個.
按《立法會條例》,任何人如果被裁定犯罪,並就所犯罪行被判處3個月以上的監禁,則在被定罪後的5年內,他喪失在立法會選舉中獲提名為候選人及當選為議員的資格。可是,如果已在任的立法會議員犯罪被判監禁,不論刑期長短,他並不會馬上喪失議席;他的議員資格須按《基本法》第79條(六)處理,即除了被判犯有刑事罪行、判處監禁一個月以上之外,並要經立法會出席會議的議員三分之二通過解除其職務,然後才由立法會主席宣告其喪失立法會議員的資格。

利申 唔識law 上網搵
眾志得2個,周庭唔參選咩,plan b都冇?
Gphone D硬㗎喎講真
戴教授唔係話唔俾街工初選咩

總之一票不投街工
素人好大機會DQ
我都覺得劉穎匡會畀dq,最尾兩席應該係長毛同立場姐姐
新西係尹兆堅
喂阿哥!收皮啦,過晒氣
佢咁撚仆街就算初選dq佢,到真係大選都要招呼佢啦
專業議政真係35+條隊咩

好老實,初選嚟講我覺得簽唔簽聲明唔係咁重要
因為出唔出線係由選民決定而唔係憑佢有冇簽,冇簽佢就要take risk啲選民唔投佢

反而重點係會唔會尊重個不參選機制,如果個個都話輸咗都照去選,咁你初選嚟托柒呀?

所以熱狗同街工去食屎啦
係呀 今朝話街工內部傾緊
我諗24號或之前 會有結果唔受街工玩定街工自己唔玩
佢係G峰PLAN B呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞