民主派初選名單出爐

880 回覆
237 Like 20 Dislike
知名度同本唔本土係兩回事喎
因為香港玩名單比例代表制....
本身就中共諗出黎 確保建制有一定議席 連埋功能組別可以把持議會
你唔配票 一定過唔到35+
你無建制既專業配票機器 民間自行配票 就唔可能唔先協調....

詳情可睇下立場依篇文

https://www.thestandnews.com/politics/%E6%A6%82%E8%A7%80%E6%B0%91%E4%B8%BB%E9%BB%A8-%E9%81%B8%E8%88%89%E6%A9%9F%E5%99%A8-3-%E5%9C%96%E8%A7%A3%E9%81%B8%E8%88%89%E5%88%B6%E5%BA%A6-%E7%99%BD%E9%B4%BF%E6%98%AF%E5%A6%82%E4%BD%95%E8%A2%AB%E7%8E%A9%E6%AE%98%E7%9A%84/
新界東真係
對家只出兩席,自己唔係唔出四個呀?
仇B我同情佢但係佢辭左銀行份工未
要google先知,咁咪輸硬?
咁我寧願搏鄭松泰啦
初選完一樣𠝹, 飯民作風
張崑陽都唔錯
一票不投黃碧雲
除左琼子一張名單兩個人外,少數派暫時未聽聞有其他人想選超區。加上柯創盛唔選。
真心問 佢邊度宣佈話出邊個同幾多個?
你個主意唔錯喎
我仲以為係例如新界西咁樣
屯門集中一個元朗集中一個荃灣集中一個
佢哋仲諗緊姐
直選佢哋都未真係講點部署啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞