民主派初選名單出爐

880 回覆
237 Like 20 Dislike
要睇佢地講咩野 同政綱(雖然都未必做)先決定到係唔係本土
本土 黃絲 素人 都係唔同concept 分清楚會唔會好D
我覺得應該要開個post定義咩叫本土 (好似好易有歧義)
我覺得鄒家成劉穎匡睇FB似本土多D (可能我本土定義有D奇怪)

同埋入左去長遠目的係咩先: 同共產黨周旋? 香港獨立? 定係淨係反國安法?
今時今日做區佬唔全職真係好易奶野
陳國強已經係前車之鑒
Push.
「我地民主派」
你啱嘅,但而家玩選舉

唔係因為知名度,啲人點會投何桂藍?

香港除咗劉頴匡,知名嘅本土人士全部收哂皮
日日都報警報食環
其實港共必定會dq哂班本土,留返堆咩都做唔到既傳統飯民比人選
講真DQ咪DQ 唔係要博佢DQ幫美國加分咩
都唔會35+ 唔通又含泛民咩
暫時見新同盟有一個話會參選

https://www.inmediahk.net/node/1074263
wfc 隨便
淨係九東恊議左再跟民調咋。其他都會跟初選結果。
本民前雨革後俾搞散左
民族黨俾港共取諦左

依家先要等下一個新既團體 但要心理準備一定會俾國安法針對黎打
佢哋點能夠清晰講解?

講完就DQ啦!

呢個係共產黨嘅遊戲,規矩係人哋定,你想玩只有跟規矩。一定唔講得港獨,香港民族嗰啲,講咗你預DQ
徐子見做區議員係幾唔錯 但做立法會好似差咁啲個人/領袖魅力
記得佢上次都有報名 最未都withdraw左
九西港島直頭係初選完先定出幾多張名單留名睇初選完又嘈
教育界使撚初選咩?到時直接選就得

社福界都有三四個出黎選,都唔會攪初選。
港島區投比徐子見,佢踢走條樹根後一直真係做到野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞