民主派初選名單出爐

880 回覆
237 Like 20 Dislike
總之起碼每區要有一隊本土派出到
又咁講
到最後 你投邊個 你點都投 一樣無人知
無論點 都只能靠大家自己遵守制約

所以 一定要大力推廣初選既認受性 一定要叫大家跟住初選結果投
下?乜仲有本土派㗎?
王子有知名度未必無得爭
反而天水連線可能比較弱
本土區佬有張可森 知名度有黃子悅
天水連線出左元天仲有幾多人識
九東應該難搞啲
我知初選唔使呀,想知堅選個時點票法
邊啲出到係靠投票既人決定,

大家請積極參與投票, 大家都有責任.
九東屆屆自己人喺度攬炒
本土派一早玩啦,一個本土派都無喎

你點投到個本土派岀嚟?
黃之峰係腦
梁凱晴係口

其實都係投緊黃之峰
依家都唔洗鬥啦 保蝗玩曬
唔好幻想入到mma
到尾都追求緊關鍵時刻既35+否決權
否唔否決都後話

因為白鴿唔簽同意書,港共先敢DQ你簽左果班,得番白鴿你投,你又焗住要投,如果白鴿都簽埋,港共就DQ哂所有民主派議員,雖然都係DQ,但佢一次過DQ哂35個一定震撼好多,都係博佢唔敢,但白鴿自私唔團結為議席係真
鄒家成張可森梁晃維劉穎匡王百羽全部都唔係本土派??
分分鐘梁凱晴都dq埋
民主黨唔簽野都想初選
都係算把啦 不過最後都係順利出線
堅選嗰時如果共識係 某區三個既, 就自己搵三個人組合分別一人一票投畀嗰三個人,

某個4個人既, 就自己搵4個人組合分別一人一票投畀嗰4個人,

如此類推落去.
握手可以 投佢不了
其實黃子悅揹著單官司真係concern黎,怕選到佢後touchwood 如果要坐會唔會浪費左個位?有冇law撚解答下
利申想投本土
點配法

例如我哋一堆人有6票,係投3個候選人每人兩票?定兩個候選人每人3票?
同埋係咪夜啲去投睇下邊個告急投邊個?
我會揀快必
佢係第一個令到我覺得屌大陸喱好爽嘅議員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞