[Uaena] IU 討論區 (35) - So are you happy now

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
其實我又唔係好想再去首爾玩 但唔睇首爾場又好似唔過癒
可以試下即日來回?
Last Fantasy 嚴重被低估
即晚冇可能走到 就算睇一日都要瞓一晚
enencore你肯定唔會趕到車 同埋都冇咁夜機
首爾冇野玩都唔代表要癲到即日來回既
所以訓一晚啦
係果邊食番兩餐先走
以前最癲係可以搭第二日凌晨因運既
13年後冇點再唱呢首Live
成首管弦編得好好,歌詞又有feel想像下唱完last fantasy再接dear name
應該最少都3日2既
星期五收工晚機 星期六日 1日con 1日食下野買下野 (咁首爾行下街都hea到1日既) 星期一早機返 果日再返night shift

人老左行街都唔想去咁遠都係酒店附近行下 攰就返去訓
絲打講中晒 呢兩首都係我最愛
娘娘呢兩首抒情歌真係好中我
可惜last fantasy冇聽過live
連住唱唔好咁對娘娘啦感覺上兩首都好難
好想聽Tear drops in the morning
識啲野taking a train同tears drop in the morning 真係紅碟孖寶
呢兩首歌我成日撈亂 覺得有啲似 總之我分唔到結果要特登loop 如果肯打孖唱就好 tear drops真係冇咩見過有人點
https://youtu.be/R_WEwaobm6k

呢首抒情ost都好屈機未聽過可以聽下
最想聽係秘密 跟住就獨守空房
我既心願係每年聖誕前可以睇con聽到娘娘唱Merry Christmas Ahead
下love poem con冇唱Blueming?
本身Love Poem隻碟係plan左tour前出
但因為雪莉所以變左淨係11月1出先行曲love poem
所以地方場全部冇Blueming (根本未知有呢首歌)
首爾場前四五日先發行Love poem full album
而首爾場係Blueming第一次live
係喎你一講我就醒起
希望有con睇啦 上年我未聽熟love poem 隻album就去睇 差咁d feel, 好想再聽娘娘唱
如果佢肯嚟其實唱咩都冇所謂
完全係我想講嘅嘢話說我仲未親眼見過娘娘...
我都冇見過 鍾意咗冇耐咋 以前中學雞又唔追星 又冇錢去睇演唱會 所以到入坑嗰陣都錯過好多嘢
番睇緊孝利民宿,真係好羨慕d guests...娘娘煮飯俾我食
話說d guests見到娘娘真係過分冷靜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞