[Uaena] IU 討論區 (35) - So are you happy now

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
韓都衣舍照片

奶共U
係咪自己太主觀唔鍾意大陸...覺得D衫質料好差
反而我覺得攝影好有問題,點會搞到塊面咁黃
說好的限韓令呢
矛盾
係我主觀意見定點 點解搵左個真IU影出來都有陣支那味
我已經遮左殘體logo去睇但都呃唔到自己
同感,係成幅圖個設計勁冇taste

係咪會玻璃心
希望娘娘之後唔好再接支那野啦
娘娘應該係對全世界嘅uaena 都咁好
우리 Uaena 唔好搞分化
我知大家好辛苦
啲相都仲ok 果條片開頭background個effect就。。。
諗起恆馳個廣告唔係好知拍咗咩嘢......
開頭好似時光隧道嗰個shot真係唔掂,夾埋件衫成個效果好古怪
我諗緊會唔會係我哋香港人先會咁反感,iu team自己都諗唔到會令香港Uaena咁反感

仲有就係其實佢哋收唔收到 香港uaena唔開心嘅消息 定其實係我哋太自私[sosa
諗咁多做咩呀,都唔係第一次代言強國嘢架啦....
前幾年又咪代過化妝品...
公司層面上點會諗你地班飯既感受...
商業上既決定都係嗰句啦... 搵食啫...

不過我當乜都睇唔到就算
不過話實,近兩三年佢個代言portfolio以級數計係穩步上揚,睇佢今年頭嗰浸Gucci就知。如果係韓國本土嘢,另計,唔出名牌子都重可以講鄉誼。呢次間支那嘢,響呢個時段搭呢單出嚟,在師太個級數嚟講真係有啲mismatched。感覺有少少似嗰陣C朗美斯賣王老吉黃道益嗰類廣告咁,odd odd地。
王老吉形容得好貼切
不過話實,近兩三年佢個代言portfolio以級數計係穩步上揚,睇佢今年頭嗰浸Gucci就知。如果係韓國本土嘢,另計,唔出名牌子都重可以講鄉誼。呢次間支那嘢,響呢個時段搭呢單出嚟,在師太個級數嚟講真係有啲mismatched。感覺有少少似嗰陣C朗美斯賣王老吉黃道益嗰類廣告咁,odd odd地。

唔好亂講嘢...
話唔定下一個可能係強國飲品代言...
你想要王老吉定蒙牛奶...
爭寵係人之常情
但我覺得中國Uaena都係Uaena. As long as 佢地用正確方式追星同令IU開心 我就ok

其實Hongaena係過去已經收到disproportionate既愛(長夜 唯一外語改編詞,練左首咁難既喜帖街)。我地人少幾多同market細幾多先

唯一想佢近年再紅左唔好忘記我地
要搵燒山講兩句封印先...
唔會唔記得我哋嘅 上年係因為唔安全先唔嚟啫
話唔定下一個可能係強國飲品代言...
你想要王老吉定蒙牛奶...

放案三多水 代言農夫山泉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞