[Uaena] IU 討論區 (35) - So are you happy now

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
聽過佢live 演唱會就知無誇張
正常rundown 冇咩失準 開始失控係encore 之後
唔怪得,我睇到嘅youtube live全部係encore,先覺得誇張
咁講一一定定要去演唱會了!
encore啲人點啲歌咁高難度 次次都raindrop 高音點唱啊 佢自己好似都話希望fans如果錫佢就唔好encore點raindrop
買到飛係囉.....
上年搶又搶唔到
黃牛又貴到唔合理
搞到上年都無去
咪鬼唱 raindrop 啦 次次唱完都拆聲
唱返啲簡單啲算
聽得出冇乜點執 支咪本身有啲setting但唔關音準事
佢唱Live真係好堅
睇出 event 嗰啲片就知 清唱都準
隨咗太多歌會忘詞之外
基本上去到後面啲歌就會開始拉車 近幾年good day都拉拉地車 唱返棉花糖咪好 輕鬆啲

idol黎講唔懷疑會開live 應該有IU 太妍 恩地 mamamoo 其他唔知了
雖然話一塌糊塗live 其實娘娘係咪私底下準備過或者聽咗好多次先唱到 反而佢個結他partner就唔知有冇準備過 勁到即彈
咁佢嚟到果時再睇下大家點買飛
上次問一個黃牛
佢個位已經係加開位 最後個幾行
無記錯佢好似開我原價加400 定500
睇韓場
仲易過買港場
等緊uaena 4期
入左好易買
上次港場大合唱心炒左 其實韓場都係唱夜信 我地唱廣東話版應該好正
啲碟就黎無位擺
有冇人有玩隻新代言game Anipang
都唔係呀上年呢首Encore最尾,仲要知道咗件事,都唱得好好

https://youtu.be/gFiSgzfXRcY
不了 好痛
現場聽係有分別既 早一日既健康娘娘好聽啲
見FB台飯page轉載新聞,話師太會上成東鎰、呂珍九個綜藝~
https://n.news.naver.com/entertain/article/109/0004233095?lfrom=twitter
IU會上tvn帶輪子的家 同呂珍九合體 旅遊綜藝節目應該都幾正
想問做嘉賓定係成員啊?
嘉賓~
竟然請得郁佢去上綜藝
本來諗佢拍緊戲都唔會得閒~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞