[Uaena] IU 討論區 (35) - So are you happy now

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
因為轉咗合併麻煩咗 同埋聽人講話個email名稱最好都用實名 你哋係咪都用實名
我個daum email 唔係實名之前申請daum id 時send晒Passport比哥邊實名左,點知合併左之後好似仲衰左

而家海外飯已經好難再整到實名Daum ID
我個 N年前既實名Daum ID 點都唔會合埋落 Kakao 用
我去到俾錢嗰度佢話發生錯誤 唔知咩事
我合併左.....
係,我依家都好後悔 有實名 daum id 千祈唔好合併kakao
一路都係實名
冇搞過合併,未來亦唔會搞
一定要用電腦版 melon ticket 先俾到錢喎
係用電腦啊. 仲搵埋3期張invoice 對啱曬 daum/kakao id
依家試下google chrome. 希望ok
搞掂. safari 唔得 要google chrome先得
第一次買melon ticket 運費仲貴過membership
daum我用kakao login, 咁係咪成個email打落去?
用kakao email要成個打埋落daum id
搞到我頭痛daum cafe係咪要實名先入倒我去到佢要我入電話號碼嗰度卡關
我都後悔手痕禁左
但係試過其他實名cafe仲入到
好似唔洗搞實名都買到melon ticket
但係如果我想入個cafe呢
呢個好複雜 我搞咗好耐先升到最高嗰級
呢個好複雜 我搞咗好耐先升到最高嗰級

我已經放棄咗入Cafe太麻煩又唔識睇韓文
以前無 IG 就話要入cafe 睇相啫
而家 cafe 入面都無嘢睇啦
仲有每個月祝生日快樂嘅片
我都試過都得,係daum系統入面應該仲係實名
淨係打咗email前個part
是但啦都係要會員禮同買con飛姐
以為會買唔到彈番轉頭
daum系統冇左實名就死
可以上去改返
你可以入翻my ticket reservation detail改翻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞