啟德算唔算誇大左?

546 回覆
677 Like 21 Dislike
啦 我近排有d事個個星期都要入去 我唔係住入面
但係我朝早 夜晚 中午都有試過係入面
係完全無味 而且唔係大塵
喺邨呀屌。講到好似隔離德郎邨冇支那人咁
要等十年八年
但個價已經係比左十年八年之後個價
工作平台唔列入地積比但賣樓又可以計你實用面積拎去賣
當然起到盡
一個露台15-20尺,一個單位良心d當佢得一個
一層十個單位,一幢三十五層樓
好良心咁計已經講緊五千幾尺,賣20k/尺已經賺多你一億
所以咪話睇風向
唔會一年四季都有
唔撚明 物理上邊忽可以有垃圾味
定係而家興有新發展區就心曠神怡?
呢度d人會話你聞慣咗
月入只有三萬,其實買私樓呢家野,唔太關你事
你應該幾年無入過去
有臭味的話, 啲人仲喺個海邊跑步

http://news.now.com/home/local/player?newsId=164148

將軍澳堆填區停收家居垃圾
Now 新聞
2016年1月6日 - 【now新聞台】將軍澳堆填區今天起停收家居及工商業廢物,只接收建築廢料。新安排下,部分廢物收集商需將廢物,轉送到環保署轄下的廢物轉運站 ...
已調教淫賤中女同16歲青春少女,各有市場。

買自住樓同選老婆一樣,好多人都有處女情意結,住人舊屋,就好似老婆隻豬唔係自己食一樣
九龍站上蓋最大問題係上面無乜細單位(得凱旋門有)
如果郁下3萬一尺,嘢嘢就2800萬以上

雖然連登仔話好多大陸人,不過真心唔覺好多(大部分都係買咗放租做投資移民)。九龍站要嫌嘅係,樓下360真係貴到痴撚線,講緊貴出面超市起碼20%以上。
拉落啲睇500呎啲呎價啦
我講緊兩邊最貴果啲
啟德夠唔係全部三萬
比較呎價要計埋樓齡,新樓呎價一定高,泓都呎價20-25K睇座向,但15年樓齡,已經冇得拉埋一齊講
sor,係邨
總之個頭成堆公屋,成個地段fucked up
D樓勁撚貴
如果想搭黨鐵真係將軍澳好撚過
德郎邨仲正過啟晴
近馬路向海果一排,十樓以上全部都有海景
仲要起碼十年內都冇遮擋
對面天寰矮果d仲撚慘過住公屋,貴樓但俾人圍住晒
十足十高設防監獄俾圍牆圍住咁
九龍站多租既日本人,印度人同鬼佬
相反支那人唔係佔最多,有都唔似公屋果d咁,起碼企理小小
好啦,唔過萬二既唔計
其實幾邊都唔近
要搭車既話好多地方同樣既車程都出到旺區啦
立法會財委會去年底通過將軍澳堆填區擴建撥款,堆填區壽命最少延長多六年,臭味問題繼續困擾附近居民。環保署過去三年,在將軍澳堆填區添置10部氣味中和機,令總數增加至34部,實行大噴香水。不過,西貢區議員方國珊認為,相對將軍澳堆填區每日處理約4,600公噸垃圾量,有關中和機有如將「一滴香水噴落屎水」,效用不大,簡直是浪費公帑。

5年前新聞
可能而家D味有改善掛?
之前真係聞過臭味無吹水嘅
其實位置嚟講啟德去邊都好方便
啲人講到公屋喺正隔離咁但其實都隔左條馬路,唔係真係話咁近
但真係要屌下周圍都係地盤,真心好大塵同嘈,仲要有排先起完啲嘢
租既都算OK但買就而家成三萬呎其實有其他更加好既選擇
咁啲支那人搭黨鐵架嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞