啟德算唔算誇大左?

546 回覆
677 Like 21 Dislike
agger

個道理好似我比40蚊食車仔面,我都預左唔好食同環境唔好
但我比到成舊水仲要我食50蚊質素既野,不了
啟德次次起樓都中伏
無車揸咪唔方便囉
揸車的話不知幾爽

一出就太子道東 觀塘繞道 龍翔道 10分鐘就東隧/大老山
食野去土瓜灣新蒲崗又得 出尖咀西九又唔係耐

之前入到去無車真係幾麻煩 但係買返車之後即刻變左第二個世界

連仔話有就有la
全部都唔過萬二蚊
條天橋第時會駁返落工業貿易署個邊
第時個商場抽埋D垃圾味入去
話改商業中心, 灣仔d稅務大樓會搬晒過去
龍譽早排貨尾,三百幾呎黑廁開廚一房己經掂到 10M
香港樓價本身都痴晒線
啟徳發展完就變另一個沙田,不過仲有一忽係會有海景
啲冚家鏟發展商根本就factor in 埋發展完升嗰個價去賣

最仆街反而係個積,兩個「工作台」細撚到企兩個人食煙都嫌迫,我想問有乜閪用?
啓德依家有啲似將南十年前
乜都無
得地鐵
你忍到十年就啲人開始話將南好正
要搬入去
又海邊茶座又有得跑步好健康

但過去果十年忍沙塵滾滾忍左幾耐?
忍無配套得黨鐵(依家都係) 忍左幾耐?
咪一樣要兜個大圈先入到
屯元天日日都啟德返去
佢個個位係仆街在你唔用黨鐵會好撚辛苦
啲巴士多數去返市區嘅 無車入新界 要去新界區 麻煩行返出丹鳳樓個邊 不過108 24 5A呢三條線好撚方便就真嘅 又快 又唔會太多人用
不過佢依加個邊啲路面唔再搞下佢 乜都死 屌你20 22又入去個個死位調頭 隔離641個邊個總站又就咁拍街咁 點搞
所以一定係行啟德隧道經九龍灣入返去

同埋之後幾條幹道都係e max果邊出黎
由油麻地直屌到啟德 再多條隧道去觀塘茶果嶺
所以如果而家睇就一定唔係方便 但係假如你有命住到d配套出哂黎就爽歪歪
係,一千萬。

去中原睇成交,成堆四月份註冊既成交度睇到
睇風向
真係聞過有
有車好多到都方便啦

人講你又講 有撚垃圾味咩
其實都可以叫了
JP Morgan 大大個招牌釘左喺海濱匯
上次去都到聞到,勁大陣垃圾味,可能D人住耐左習慣左
我覺得又唔算誇大
啟德始終多啲商業地,市區已經無呢種規模既土地發展,只不過政府將佢搞到柒哂,單軌車又起唔到,又起新移民公屋喺外圍有礙觀瞻
但始終贏地段同沙中線,長遠一定有潛力過將軍澳呢類幾乎純住宅區 ,無得比
不過收成期未到囉,同埋喺住既角度就未必舒服 啲樓太密又多新移民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞