PS4機主討論區(29) 等待ps5

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
遲d先算,但一定唔會咁快買
比錢sony仲要幫佢試bug
有冇人知fifa 21 ps4 同OS5 互唔互通, 玩開ultimate, 驚同fd 無得對戰, 轉會市場又分開
未知ps4>ps5差別有幾大,但係ps3>ps4既差別,感覺上已經冇以前紅白機>超任>ps1>ps2既差別咁大。

PS4 13年尾出,2年後既15年尾算玩完未呢?至少PSPLUS 到19年2月仲有送PS3 game
想問下大家 我部PS4手制經常自動閃燈開著左部PS4 究竟係咩原因
2部手制都係咁
Horizon我覺得好好玩, 可能因為我本身鍾意玩啲可以潛行偷襲+收服敵人嘅game
請教巴絲們,以前一開PS4,電視機就自動開機兼自動轉台去PS4,但而家就一時時,有時會自動開電視機,但唔會自動轉台,有時直頭冇反應。

有冇巴絲知點解?有冇機會關條HDMI線事?因為我幾條撈亂過黎用,而家嗰條可能唔係跟機嗰條,但我都認唔返邊條係跟機HDMI線

利申:
一直都係嗰部PS4 pro同電視機(陳年SONY CX520,應該係2011年產物)。

已set啟用HDMI裝置連結(下圖)。

https://store.playstation.com/zh-hant-hk/product/HP0117-CUSA09603_00-THELOSTCHILD0000

The Lost Child史低,減得幾勁下,一折都唔使,$25.76,見咁平想唸緊買,有冇巴絲玩過,正唔正?有冇伏?

廿零蚊野都要唸唔係錢既問題,係最近連中兩隻舊JRPG伏(唔講邊兩隻喇,廢事引戰),呢隻似乎唔多人講,Google 得「73% 的使用者喜歡這個電視遊戲」,係偏低既數,怕有伏浪費時間
我嗰部都有呢個問題
跟住個手制成日因為咁無電
到最後都搵唔到原因
不過將個手制放入電視櫃入面就無咗呢個問題
ps4 cold War alpha有冇人試緊
廿幾蚊咪買咗先囉
人地話伏可能你覺得好玩呢
部pro玩咗一年就換好唔抵
覺唔覺街霸5個Champion edition,所謂包晒season 1-4,點知全部得個睇字,season 1-4既內容全部上鎖,要用D唔知點至搵到既FIGHT MONEY去買
我覺得ps4未必頂到好耐
利申.買到ps5
因為佢向下可以玩到ps4
d人會急住出機
係咪就咁放ps4碟就玩得?
有4真係唔洗急出5
先唔講炒價
第一水既機一定會有D未發現既問題未解決
等部機出左再等一排
比時間SONY FIX左D問題先買都唔遲
佢話支援到ps4既99%既game
即係佢=部ps4.但d ps4 game就用唔到ps5既性能

同ps4唔同.ps4你無game真係要等.玩唔到ps3既game
我果時都係等fifa先入手ps4
等佢fix唔知幾耐
可能到時去到1.2年後
佢最無敵係你除左可以玩到ps5
仲可以玩到ps4
你部機唔會廢左
我想知d save 點由ps4過ps5(隻game本身係ps4玩開)
星運明爵呢d超級閪馬都咁熱
錯po sor
但都未去到要急住出
應該都係PS+ upload/usb
睇到d game都知唔洗急住出
頭水訂到有咩問題?
訂唔到先會話人急啫
建議你睇返上面睇下邊個話急先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞