PS4機主討論區(29) 等待ps5

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
綠帽好曬wo
好迷失
次次開game玩一陣就quit game
Rdr2都冇佢咁嚴重
我expect open world會9行都好有樂趣
最好好似botw咁
行行下又有風景睇又有戰鬥又有解謎
尤其係行下爬下游下水都好玩
又或者唔係open world
但linear得嚟又有唔同形式嘅打法
而家感覺hzd係機制化版蘿拉
咁你咪去玩botw囉講咁多托咩
痴撚線
你咁唔鍾意咪上一頁囉
覆我托柒
Botw真係好好多
綠帽好悶wo
好迷失
次次開game玩一陣就quit game
Rdr2都冇佢咁嚴重
我都白金左
覺得隻game好正
咁你唔中意隻game咪棄囉係度比乜9呀
屌返我轉頭做乜
癲癲地
可能因為我自己鍾意9行
唔鍾意迫上Tutorial
同對支線著緊過主線好多
所以鍾意botw
而且自由真係好重要

未玩過r2d2 唔評論
咁你唔中意我comment咪上一頁囉係度比乜9呀
咁你應該玩上古5個d

自己四圍摸
真 但聽聞好長 唔敢開
啱啱玩完p5有少少burnt out
點解而家一隻驚有教學關都變咗缺點
botw 支線任務真係好吸引
好有趣,又有創意
唔中意咪上一頁囉
其實唔長
如果你唔洗支線
仲要變埋小學雞式罵戰
其實唔係
個問題係教學關要點做先可以令玩家覺得自己唔係弱智 又唔會悶
我唔鍾意嘅tutorial係嗰啲睇落有自由(畀你行
但又唔畀你任行 一行過少少就reload task
咁不如一早就就直接lock住直行 直接做完task就畀我玩
https://m.youtube.com/watch?v=BCPcn-Q5nKE
我覺得呢條片所講 不知不覺間畀玩家自己試錯 好過一個個關咁畫出腸

同埋我覺得討論區就係嚟討論嘅
有理有據咁講點解一樣嘢好/壞
而唔係一句 唔鍾意咪走囉 就完
唔得!
支線先係重點
係 攞佢嚟比有少少唔公平
但難免 始終都係同一類
佢係我極少數game白金得黎又唔會覺得repetitive 另一隻其實可以係bloodborne 但隻死人yeeeeelllllloooooooooo 孤兒同路德維希搞到我差啲掟手掣
今日無端端有message send黎話我比左三次$388.44嘅psn,明明我乜都無買過
Bloodborne我都白左
但我鐘意HZD多好多
係!
其實自由度好大
出左出世個城 基本上你唔想去主線玩住 大把地方任你9行
除非去到主線個城
去打下bandit又得 去unlock factory又得 打下獵得多 做其他支線又得
個故仔好正 Aloy個性格又係好正

碟版$3980 數位版$3180
咁鬼大部

不過應該唔會咁快買住
起碼都要換咗電視先買
諗住部ps4再玩多一兩年先
PS4 1年都應該仲有得玩
2年好似抆D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞