PS4機主討論區(29) 等待ps5

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
老闆係咪男?
我問有無ps4,佢sell我slim同pro嘅pack,我見佢無提其他版本就無再問
有無巴打等PS5會買144hz既mon
未肯定PS5係咪support freesync(雖然好大機會), 現時mon好似好少hdmi 2.1
性價比唔夠電視高

係都唔會即刻買
咁會唔會support 2K
ps5 最好4k 或1080
2k會唔好
見到ready for ps5既電視都係4k120
我都等緊hdmi2.1既mon
hdmi 2.1 係有vrr 即係類似freesync
其實我想買個Ultrawide孖住電腦用 諗緊比唔比貴啲上144hz
而家都未有hdmi 2.1 既mon 長遠用上144hz比較好 但到時唔知幾錢 hdmi2.1仲有動態hdr eARC 所以最好等下市面hdmi 2.1既mon再睇下邊款用ps5玩就最好
好奇問下,本身冇玩開ps,如果只係玩啲jrpg,ps4 pro 係咪都夠

Jrpg 會係p5r p5s 勇者鬥惡龍 呢啲
夠啦, PS3機能都可能夠做
Playstation UK將PS5發售時間由holiday 2020改做late 2020

2K 34” 21:9 去到27” 會變1080p
本身唔係傳11月出咩?都算係late 2020
M$都幾進取喎
downgrade版只賣$299

體積較 Xbox Series X 減少近 60 %
內建訂製版 512 GB NVMe SSD,提供高速遊戲讀取與即時遊戲切換
無光碟機,採全數位銷售,可搭配 Xbox Game Pass Ultimate 訂閱制服務
在 1440p 解析度下最高可達 120 fps
支援光線追蹤
支援可變速率著色(Variable Rate Shading)
支援可變更新率(Variable Refresh Rate)
支援 4K 線上串流影音播放
支援遊戲畫面 4K 昇頻輸出
幾正咁
係downgrade 左乜野?
咁快講買mon
ps5行game真係出到4k120先算啦
當年ps4 pro咪又係吹到行1080p 60
結果咪又係行唔足
買mon主要係因為hdmi 2.1 vvr
hch

4k 120hz都係舊產物,有人唔換都有,但只有hdmi 2.0行60hz
hch

利申非技術L google可能有錯
p5都未出,唔洗咁快追新spec
等真係出左再睇多d review先慢慢諗啦
佢d game行得足4k60都已經要多謝sony
由『刺客教條 4:黑旗』、『刺客教條:起源』幕後團隊擔當開發、可選擇使用男性或女性進行的開放世界冒險遊戲『刺客教條:維京紀元』確定將於11月10日與全球同步推出PS4版,入手PS4版也可免費升級為PS5版。
有2折
但kakarot仲未打完撒亞人篇
Ubisoft 安納西工作室(Ubisoft Annecy)於今日凌晨的發表會中首度揭露全新大型多人遊戲《極限共和國(Riders Rebublic)》,即將在 2021 年 2 月 25 日 於 PS5、Xbox Series X、PS4、Xbox One、PC、Stadia 及 UPLAY+ 平台上推出,且在次世代主機將能以 60 FPS 遊玩。

要睇game, 不過我估ps應該會好多新game用performance mode 行60
Call of duty Cold War 行4K 120啵師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞