PS4機主討論區(29) 等待ps5

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
宣傳既野
到時隻game出到黎,真係比你行得足先講啦
Sony係咪比xbox嚇到唔敢公怖PS5廢到
開完光追就唔得啦
120肯定係降畫質mode
咁揀120定RT好?
我就60fps夠, 開光追
唔開光追玩咩次世代
同埋係車槍球驚先有60fps姐
唔開都未必穩定keep到啦
upscaled 4k 中畫質有可能得, 唔得咪降下解像度
唔講重以為今年唔出,都就10月,幾時開訂都唔講
所以要換野既真係要等部機同埋唔同類型既game出晒再睇多d評測先再諗換咩新配置黎打機
唔好官方吹到幾大就信晒佢
如果唔係換部電視點點點勁,點知部ps5跟本就用唔盡,咁就無謂
當然有錢追新科技新硬件既巴打另計啦
咁本身如果只係1080,咁換部4k tv應該無死
4k都有分最新既hdmi2.1定係2.0
反而我覺得同PC唔同,開光追唔會太影響效能。
因為光追計算核心本身係獨立element。

況且因為光追計算單元係固定既,唔同PC咁有咁多款display card,可以跟據現有機種有幾多能力而optimize。
咁我唔知啦, 我見watchdogs話開光追都係行30fps
到時再睇實際run成點
真4k 穩120 3090都未必得
點解會吹到咁大
呢d宣傳技巧,"up to"4k 120fps
但唔包有幾多gamesrun到
大把人信ga
對馬戰鬼個主題 而家係咪冇得攞?
買普通版有冇?
定係要買埋豪華版先送?
當年出pro果陣個個都話1080p 60fps
我信左,炒價都狗衝,結果有冇60就唔洗講啦
今次唔會再信
隔離xbox post d人好似執到金咁
嘩咩2000蚊部機玩120fps
咩你砌部過萬既機都唔得啦
我真係笑左
我覺得部嘢兩千幾係抵玩嘅,但係使唔使吹到咁誇

應該無120hz
Xbox吹出嚟
PS5 係咪唔會全球一齊出
唔知香港有無第一水
Gear5 mp 120fps
R6 mp 120fps
肯定又搞個活動嚟講
ms唔知係咪上次直播少人睇過ps5幾倍覺得太柒,今次拿拿聲講咗價錢就算
r6, cod果d無難度, 上代機都已經係行60fps
gears 5 mp都係降畫質去行120fps
玩緊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞