PS4機主討論區(29) 等待ps5

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
唔好諗啦
3A大作好多都100有找
而家買pro仲有必玩的horizon zero dawn同god of war 4 bundle
玩完堆獨佔last of us 1(公認神作) , uncharted 4, bloodborne (因人而異), spiderman, Ghost of Tsushima 等等
包你唔會後悔
pro買1tb係咪都夠?2tb會唔會太多?
睇你多唔多買DIGITAL
如果唔係差好多錢 買2TB
雖然DL同碟都要裝野落HDD
但始終Digital 玩完Del左要重新DL
碟淨係DL更新 睇你介唔介意同會唔會玩完又玩
正常住宅區上網都好快啦
依家大把人用緊1000MB
除非你住村屋得8MB
所以真係睇人習慣 我一打完就Del
初板機500GB用到而家
唔係嘅
依家先買機嘅話我覺得又未必需要即換SSD
始終頂幾年就換PS5,個SSD又唔知要黎做乜
本身Pro機都唔會話好慢
除非你專係用黎同人上網玩競技類
loading速度差一倍 我就換左 ps隻hdd換左落電腦
ssd玩單機game都load得快好多
到換ps5既時候,隻ssd都可以比電腦用既
人人用途唔同啦
PS隻HDD放落電腦容量太少,嫌佢嘥機箱位
何況就出PS5,要特登另外買隻SSD我覺得唔太抵啫
依家部電腦7年前砌已經用緊SSD
黎緊要換機都直接買M2算
除非打mon hunt
唔駛買勁最勁個d 入門個d ssd都好平姐 我都係買3百幾蚊500gb 我少玩所以好夠用
打MH真係差好遠
同一集會區打完一場
SSD果班開新一場打緊,HDD都仲未LOAD到出黎
睇你幾時買
都係嗰句,PS5就出隻SSD又兼容唔到
就咁Pro機無同Pro+SSD比較真係唔會話覺得慢好多
上面新買機嘅巴打自己考慮下換唔換
始終都唔係必要, 都係睇自己budget啦
不過新買拆機換SSD唔知會唔會影響保養問題
原本個hard disc加返個HDD enclosure變external drive
Pro換買完返黎未拆過
舊版PS4就拆過,要拆時有張貼紙要撕
撕左無保養
不過換SSD好似係另一個位
唔會影響保養
佢預左你會轉
slim/pro仲勁易換
留返啲錢換ssd仲好啦
yes見咁簡單先換左佢 咁各有喜好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞