即影即有貼相 / 集中討論post (15)

1001 回覆
24 Like 4 Dislike
用過EPSON V600 SCAN 即影即有
結果都可以接受
V39效果應該都係差唔多
唔該哂巴打
我用咗好耐210,好想wide再出新機,見佢白色有啲心動,但都又想等新機
用著先又唔係貴
你指用著白色300先?
用著210
好耐無影相,老豆叫我睇,有個男人渣住架電單車,帶住部810,即影即沖比人

https://youtu.be/sDRmIs9X5cs
有型
唔認為果部"機"屬於即影即有
不過幾有心係真嘅

準備帶返旺個場
已order
準備射喇

影唔夠一年相紙開始偏洋紅色,同埋有奇怪波點(空白位)
係菲林問題定我keep得唔好?
已經放入相簿再入櫃桶應該唔會畀太陽曬到
會唔會關太潮濕事?
用過one step 2,影咗兩三盒菲林,基本上彩色菲林9成炒...之後放棄咗...

有無人用過leica sofort貼牌機?
外型幾靚
買左入黎留名
佢成個黑房搬出去
給會改instax wide 相機的人, 雖然個價錢偏貴, 但慳番好多鋸機時間都值既

LomoGraflok 4x5 大片幅相機專用即影即有機背
https://shop.lomography.com/hk/lomo-graflok-instant-back?fbclid=IwAR2VAdNxfq6CVZxQVMUcLoCQ78jMLpFVG6ClSBXil1XBLKfPpXe5bnFxmZ4
唔係條友真係唔識

我肯定佢係扮到好似唔識知少少
肯定係扮

原來仲有…

"呢部係想影即影即有但又唔想玩太貴既sx70既best choice!"

原來SX-70咁貴
我真係唔知

入去挑佢機
哩度幾打(DOZENS OF)高手

不過咁
我覺得新加入玩摺機嘅大家可以試下
雖然 唔識答唔等如唔識影相
不過既然玩得古董相機
不妨多D去了解下部機 亦係好事

用下原版腦魔先
SQ1 就出, 光學機, 薄左少少但唔見哂D 功能掣....
D 顏色好微妙... 尤其是隻hermes 橙

https://twitter.com/nokishita_c/status/1303292701928955910
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞